Lifestyle

Stelling: geld maakt niet gelukkig

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: geld maakt niet gelukkig.

Girlscene lezeres Nihil opende een discussietopic op het forum of geld gelukkig maakt. Iedereen heeft een andere mening over dit onderwerp. De stelling luidt dus:

Geld maakt niet gelukkig.


Bron

Cherryblossoms reageerde in het topic:
"Het maakt dingen makkelijk, maar geluk vind ik in andere dingen. We komen niets tekort dus we hebben niets te klagen. Maar als je het financieel moeilijk hebt kan dat je leven onaangenaam maken, ja. Geld tekort = schulden = stress, ik zou niet in die positie willen zitten. Dus ik kan me voorstellen dat in sommige situaties geld gelukkig maakt, dan kijk ik niet naar miljonairs maar juist naar de mensen onder de armoedegrens."

Denouement zei:
"Kan ik met geld mijn opa weer laten leven? Kan ik met geld een betere band krijgen met mijn vader? Kan ik met geld ervoor zorgen dat er minder ruzie is in huis? Nee. Dus mijn antwoord: Geld maakt niet gelukkig." 

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
– jouw naam
– de stelling
– waarom je deze stelling wilt behandelen. 

Wat is jouw mening over deze stelling?