Lifestyle

Bezuinigingstips voor meiden op kamers

Ben jij net begonnen met studeren of juist al een tijdje aan de gang? Dan woon je misschien wel op kamers, of ben je van plan om op kamers te gaan wonen. In dat geval zul je snel merken hoe duur 'het leven' eigenlijk is! Wc-papier, schoonmaakmiddel, eten, en ga zo maar door zal allemaal aangeschaft moeten worden. Bespaartips zijn dus wel gewenst! Wij zetten een paar tips om te bezuinigen op een rijtje, speciaal voor meiden op kamers of die op kamers gaan!

# Eet met meerdere mensen
Of kook meerdere porties voor jou alleen. Het is veel goedkoper om eten te bereiden voor vier mensen, of vier porties, dan voor jou alleen! Eet je met meerdere mensen, dan kun je de kosten delen. Zo kun je al gauw voor €1,50 per persoon een prima maaltje bereiden! Kook je alleen? Vries dan de rest van het eten in. Op een dag dat je weinig tijd hebt haal je het bakje zo uit de vriezer en heb je een goedkope maaltijd op tafel staan. 

Bron: tumblr

# Wiebetaaltwat
Maak met je huisgenoten online een 'wiebetaaltwat'-lijst aan of iets vergelijkbaars. Hierop kun je elke huisgenoot invoeren en elke keer dat iemand iets betaald heeft, dat erop zetten. Zo kun je precies bijhouden wie er in de plus staat, en ook wie er in de min staat. Diegene kan dan de volgende keer de boodschappen betalen, zodat het een beetje in balans blijft. Kijk eens op www.wiebetaaltwat.nl!

# Ladies/studentenavond
Check in de stad waar je op kamers zit de avonden dat er speciale aanbiedingen zijn voor vrouwen (cocktails!) of studenten. Soms kun je dan al voor een paar euro een lekker bord avondeten krijgen, of een biertje voor een euro! Of ontbijt eens bij HEMA. Voor slechts één enkele euro heb je een lekker ontbijtje, als je tussen 09.00 en 10.00 komt. 

# Thuis afspreken
Spreek vaker thuis af met vrienden in plaats van in de kroeg. Koop je drankjes in de supermarkt, kook met zijn allen en ga pas later op de avond de stad in. Of organiseer eens een 'picknick' in het park in plaats van naar een restaurant te gaan! Iedereen neemt wat mee, het is supergezellig en casual, en een stuk goedkoper dan uit eten. 

# Studentensportclubs
Vaak zijn er in steden waar verschillende opleidingen zitten speciale sportclubs voor studenten. Hier kun je voor een heel klein prijsje lesjes volgen, tennissen, roeien, of wat jij dan ook graag wil doen. Ook bij veel sportscholen kun je als student korting krijgen, informeer daar dus altijd naar!


Bron: tumblr

# Studievereniging korting boeken
Als er aan jouw opleiding een studievereniging is verbonden, ga daar dan bij. Ook al ben je niet per se van plan veel activiteiten mee te pakken, vaak kun je via de studievereniging wel korting krijgen op studieboeken en readers. 

# Bonus!
Check de bonus! Wanneer je naar de supermarkt gaat, kijk dan eerst even wat er die dag in de aanbieding is. Vaak zijn het een aantal producten die bij elkaar een leuke maaltijd vormen. Maar ook al zijn het alleen de paprika's, shoarmabroodjes, tomaten of worstjes: kies het product uit de bonus en maak daar je maaltijd omheen. Of koop twee flessen doucheschuim tegelijkertijd, die heb je over een tijdje toch weer nodig als je oude fles op is!

# Meubels kringloop
Breng eerst eens een bezoekje aan de kringloop als je nieuwe meubels nodig hebt. Probeer ook de potentie van een meubelstuk te zien: met wat schuurwerk en een likje verf kan dat oude kastje opeens een heel hip meubelstuk worden dat perfect bij jouw kamer past!

# Studentenkaart korting
Maak gebruik van je status als student! In bioscopen, restaurants, theaters, winkels en café's kun je vaak korting krijgen op vertoon van je studentenkaart. Denk hierbij ook aan een koffie-to-go, hierbij krijg je vaak al €10%! Mooi meegenomen, toch? 

# Laat je knippen…
Door een student! Veel kappersstudenten kunnen je gratis knippen omdat zij nog in opleiding zijn. Zij zijn dus blij met extra koppies om bij te werken! Informeer dus even naar inloopuurtjes van kappersscholen en jij zit er voor nop weer getrimd en wel bij. 


Bron: weheartit

# Neem eten en snacks mee
Ga niet elke pauze naar de kantine of supermarkt om je lunch bij elkaar te kopen. Bereid hem liever thuis voor. Smeer je boterhammen, maak je salade klaar in een bak of neem een fles water (of thee in een thermosmok) en wat fruit mee. Zo voorkom je dat je langzaam meer uitgeeft dan je denkt aan snacks, broodjes, koffie en vergeten flesjes water. 

# Spaar ongemerkt
Stop een, of een paar keer in de week al je losse munten in een potje. Dit voel je niet echt, maar ondertussen spaar je toch een aardig bedragje op. Bekijk na een paar maanden hoeveel er in je potje zit en je kunt er vast wat leuks mee doen of besluiten nóg meer te sparen!

Wonen jullie al op kamers of zijn jullie het van plan, en wat zijn jullie bezuinigingstips?