Beauty

Beauty Files: Colour correcting concealer

Kleurcorrigerende concealer, gelliner, contour poeder of vloeibare highlighter… In de Beauty Files wordt de werking van make-up producten uitgelegd. Ben je niet bekend met een bepaald product? Op Girlscene lees je hoe je de make-up gebruikt en waar je het moet aanbrengen! Deze keer: colour correcting concealer.

Colour correcting concealer (of kleurcorrigerende concealer) is hét product voor meiden die last hebben van donkere kringen onder hun ogen. Normale concealer kent bijna iedereen wel: een huidkleurige crème of vloeibaar product die je gebruikt om puistjes, rode plekjes en andere oneffenheden te verdoezelen. Deze concealer kun je ook onder de ogen gebruiken voor een frisse, wakkere blik. Een kleurcorrigerende concealer werkt iets anders. 

Bron

Wat is het
Een concealer die op de markt wordt gebracht als kleurcorrigerend of colour correcting heeft maar één functie. En die functie is afhankelijk van de kleur concealer. De kleuren:
– Roze/geel/oranje
– Groen
– Paars

Roze/geel/oranje
Concealers met een roze, gele of oranje ondertoon verbergen de donkerste kringen onder iemands ogen. Deze kringen ontstaan bijvoorbeeld als je te weinig hebt geslapen, maar het kan ook genetisch bepaald zijn. Indiase vrouwen hebben vaak kringen onder hun ogen. Ook als je Nederlands, Turks, of wat dan ook, bent kun je te maken hebben met dit 'probleem'. Over naar de kleuren. Roze concealer is perfect voor meiden met blauwe kringen/aderen onder hun ogen. Dat zie je meestal bij blanke vrouwen. Heb je meer een olijfkleurige huid? Ga dan voor een gele concealer. Oranje concealer werkt perfect op donkere huidskleuren, zoals Indiase. 

Het gaat erom dat je kiest voor een kleur die ongeveer tegenover de 'probleemkleur' in het kleurenwiel staat. Zoals paars en geel.

Groen
Groene concealer verbergt rode plekjes. Rood staat tegenover groen in het kleurenwiel. Puistje? Stip een beetje groene concealer aan op een puistje en de roodheid om de puist verdwijnt. Rode wangen? Groen zorgt ervoor dat de kleur neutraliseert.

Paars 
Paars werkt geweldig voor de grauwe huid. Een grauwe huid is vaak dof en vermoeid, dus zorg dat je gehydrateerd blijft en voldoende slaapt. Een scrub verwijdert dode huidcellen, waardoor je meer straalt. Is dit niet genoeg? Paarse concealer does the trick. Deze concealer is niet makkelijk verkrijgbaar. Een optie hiervoor is een foundation of concealer gebruiken die verhelderend werkt. 'Illuminating' is jouw vriend. Heb je wel een paarse concealer bemachtigd? Een klein beetje concealer rondom de mond – of wat jouw probleemgebied is – doet wonderen!

Let op: kleurcorrigerende concealers gebruik je niet op zichzelf. Het is een beetje gek als je opmerkingen krijgt over oranje kringen en groene stippen op je gezicht. Breng een dun laagje aan en gebruik daarna jouw eigen huidkleurige concealer over de corrigerende concealer heen.

Bovendien zijn er verschillende dieptes qua kleuren. Op een donkere huid kun je beter geen pastelkleurige oranje gebruiken, omdat dit te wit wordt op de huid. Kies dan voor een diepere kleur oranje. Hetzelfde geldt voor de groene en paarse concealer.


Bron

De consistentie
De structuur van kleurcorrigerende concealers is over het algemeen op crèmebasis. Het lijkt op een harde crème die versmelt met de huid zodra het in aanraking komt met de warmte van de vingertoppen. Deze concealers dekken goed, waardoor je niet veel nodig hebt. De lagen concealer kun je opbouwen, dus begin met een dun laagje en werk dan verder.

Waar te koop
Colour correcting concealers zijn minder goed verkrijgbaar dan de 'gewone' concealers. Bobbi Brown staat bekend om haar concealers. Neem eens een kijkje bij de Bobbi Brown counter als je wilt investeren in goede make-up. Deze corrector is verkrijgbaar in zestien verschillende tinten.

Bobbi Brown corrector – Bijenkorf – € 27,50

MAC Pro Conceal and Correct – MAC – € 38,-

Op zoek naar een budget variant? Kijk dan eens bij Essence of Catrice.

Vond je dit artikel leerzaam? En gebruik jij kleurcorrigerende concealer?