Direct naar content
Lifestyle

Stelling: Een corrigerende tik is acceptabel

Redactie
Redactie Leestijd: 3 minuten
Illustratie voor: Stelling: Een corrigerende tik is acceptabel

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: een corrigerende tik is acceptabel.

Bow Wow's Wifey opende laatst een topic op het forum over het slaan van je kind ofwel: een corrigerende tik. Stel je voor dat je kind zich misdraagt en dat je hem of haar helemaal zat bent. Maar waar ligt de grens en wat valt onder een 'corrigerende tik'? De stelling luidt:

Een corrigerende tik is acceptabel.


Bron

Het topic is de afgelopen tijd behoorlijk actief en de meningen zijn verdeeld.

IkHouVanMuziek zegt in het topic:
"Ik heb zo vaak corrigerende tikken gehad en nu nog steeds. Vooral mijn jongste broertje krijgt er veel omdat hij gewoon echt niet luistert. Zet hem op een kamer, hij sloopt alles, zet hem uit die groep, hij gaat je slaan en trappen. Dat heeft niks met een slechte opvoeding te maken. Want ik heb precies dezelfde opvoeding gehad en mijn andere broertje ook, en wij hebben het nooit gedaan. Maar vaak krijgt mijn jongste broertje dus een tik. Ook gewoon in het openbaar, want dan is hij echt altijd op het toppunt. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Op het ene moment denk ik van: ''Ja, laat hem maar eens zien waar zijn grenzen liggen'', en op het andere moment kan ik wel in huilen uitbarsten :') Mijn vader doet het alleen, mijn moeder vind het niet kunnen."

Sofiiee zei:
"Slaan is een teken van onmacht. Er stond een artikel in het Psychologie Magazine dat kinderen die regelmatig een 'tik' krijgen later vaker een verslaving hebben. Los het met woorden op en blijf van je kind af. Een tikje of slaan, alle twee hetzelfde, wij noemen het een 'tikje' omdat je dat beter voor jezelf verantwoorden kan. Ik werk met kinderen en ik heb vroeger ook regelmatig een tik/klap gehad. Ik wil het risico niet nemen dat mijn kind zich voelt zoals ik mij ooit gevoeld heb."

Over welke stelling wil jij discussiëren? Mail het volgende naar stage@girlscene.nl:
– jouw naam
– de stelling
– waarom je deze stelling wilt behandelen

Wat is jouw mening over deze stelling?