Fashion

DIY: Transparante ‘ankle-straps’ voor pumps

Je draagt vast weleens een leuk paar pumps of ballerina's. Ze zijn schattig en leuk, en waarschijnlijk kun je zó een paar mensen opnoemen die ze ook hebben. Terwijl het juist zo leuk is als je een paar hebt dat niemand heeft! Wij dachten hetzelfde en gingen op zoek naar een DIY om jouw paar schoenen op te pimpen zodat er niemand meer met hetzelfde paar loopt!

Wat heb je nodig?
– Een paar pumps of ballerina's
– Twee stukken transparant pvc materiaal (verkrijgbaar bij Gamma/Karwei etc.)
– Minimaal 4 gouden of zilveren studs
– 4 gouden of zilveren drukkers
– Twee kleine stukjes leer of suède
– Een perforator om gaatjes mee te maken in riemen etc.
– Superstevige tape of meer studs

Hoe ga je te werk?

1. Begin met het opmeten van het transparante materiaal. Zorg ervoor dat er nog een stukje overlap is waar je de drukkers gaat plaatsen. Knip het materiaal op de goede plek af. Meet daarna waar het leren stukje komt (ter hoogte van je hiel) en maak hier twee gaatjes onder elkaar.

2. Maak ook twee gaatjes in de stukjes leer, op dezelfde hoogte als in het plastic. Het leer en het plastic bevestig je aan elkaar door de studs erop te schroeven. 

3. Doe de banden om je enkel en meet waar het plastic zal overlappen. Markeer dit voorzichtig. Haal de banden los en maak twee gaatjes op het gedeelte waar het zal gaan overlappen. Hier ga je de drukkers bevestigen. 

4. Als je de tweede strip gaat maken, let dan op dat je deze precies andersom maakt in vergelijking met de eerste! Zo zorg je ervoor dat beide buttons aan de buitenkant van je enkel komen, in plaats van beide links of rechts van je enkel.

5. Nu gaan we de enkelbanden aan je schoenen bevestigen! Dit kan met stevige tape of met studs. Het nadeel aan studs is wel dat je je schoenen dan wel moet doorboren met een gaatje, en de enkelbanden dus altijd gedragen moeten worden. Het is aan jou! 

7. Druk het leer/de suède stevig aan in je schoen of bevestig het door het maken van een gaatje en het vastschroeven van een of twee studs.

8. Voilá! Je überhippe, originele pumps zijn klaar! Niemand heeft ze en je steelt gegarandeerd de show. Ennehh.. Deze DIY kan natuurlijk ook helemaal uitgevoerd worden op ballerina's! Enjoy!


 

Bron: A pair and a spare DIY

Pin je inspiratie in Pinbook