Lifestyle

10x items anders gebruiken

Een item heeft altijd een functie. Met een tandenborstel poets je -obviously- je tanden en in een luciferdoosje bewaar je lucifers. Maar heb je er weleens over nagedacht dat je deze items ook op een andere manier kunt gebruiken? Zo is een tandenborstel een handige schoonmaaktool en een luciferdoosje kan ook dienen als een klein naaidoosje. Wil jij meer van dit soort tips? Lees dan snel verder! 

#1 Tandenborstel… als schoonmaaktool


Bron

Gebruik een oude tandenborstel om de badkamer of keuken mee schoon te maken. Het kleine borsteltje is heel handig om in kleine hoeken te komen, waar je niet bij kan met een spons. Extra tip: gebruik een tandenborstel (wel een schone dit keer) om een maïskolf schoon te maken. 

#2 Wc-rol… voor haarclipjes en elastiekjes


Bron

Ben jij ook altijd je haarclipjes en elastiekjes kwijt? Super irritant, vooral als je net weg moet en maar gaan haarclipje kunt vinden. Maar met deze tip kun je stoppen met zoeken! Gebruik een wc-rol om jouw elastiekjes omheen te doen en om jouw clipjes eraan vast te klippen. It's as easy as that. 

#3 Zonnebloemolie… voor je leren schoenen


Bron

Leren schoenen gaan heel lang mee, maar soms worden ze een beetje dof. Gelukkig is de oplossing heel simpel, gebruik een beetje zonnebloemolie om jouw stappers weer te laten shinen. Zorg wel dat je eerst het vuil eraf haalt met een vochtige doek voordat je het doekje met olie over je schoenen haalt. 

#4 Luciferdoosje… als klein naaidoosje


Bron

Vind jij het ook altijd fijn om wat naaispullen bij je te hebben? Het kan je net overkomen dat er een knoop van je jas springt, en het is dan wel zo prettig om het meteen te kunnen maken. Natuurlijk wil je niet een hele naaidoos meesjouwen, maar daar kun je mooi een luciferdoosje voor gebruiken! Doe er naald en draad in, en voila! 

#5 Biertray… als BBQ-accessoire


Bron

Ahhh, wat is er leuker dan een BBQ op een zonnige dag? Het enige nadeel is dat je heel veel mee moet slepen, maar hier kan een kartonnen biertray bij helpen! Doe er sauzen, bestek, servetjes en peper & zout in om het makkelijk te vervoeren. BBQ time! 

#6 Hoesje van cassetteband…om je iPhone-oortjes in te doen


Bron

Een cassette gebruik je vast niet meer voor muziek, maar het hoesje kan nog goed van pas komen! Als je niet wil dat je iPhone-oortjes beschadigen of als je ze niet meer kwijt wil raken, kun je ze makkelijk bewaren in een het hoesje. Score! 

#7 Lege tissuedoos… voor plastic zakjes


Bron

De meeste mensen bewaren plastic zakjes om ze later nog eens te kunnen gebruiken. Meestal gooi je de zakjes gewoon ergens neer (bijvoorbeeld in het kastje onder de wasbak), maar dat oogt heel rommelig. Gebruik een lege tissuedoos om dit probleem op te lossen. Stop de zakjes in de doos en jouw keukenkastje is meteen een stuk netter. 

#8 Douchekapje… om jouw schoenen in te doen


Bron

Inpakken is een kunst. Een van de lastige dingen hieraan is schoenen inpakken. Natuurlijk wil je meerdere paren meenemen, maar hoe doe je dit nou op een efficiënte manier? En hoe zorg je ervoor dat de kleding niet vies wordt van je schoenen? Nou, met een douchekapje! Zo bespaar je ruimte en zal de viezigheid van je zool niet op je mooie kleding terecht komen. 

#9 Zeepbakje… om je camera in te bewaren


Bron

Je zou je camera het liefst overal mee naartoe nemen om alle bijzondere momenten vast te leggen, maar het is altijd oppassen geblazen dat je camera niet stuk gaat. Heb jij nog geen hoesje voor je camera? Gebruik dan een zeepbakje! Veel digitale camera's passen hier wel in en het zorgt ervoor dat jouw schatje wel tegen een stootje kan. Picture time! 

#10 Plastic zak… om een kwast niet te laten uitdrogen


Bron

Als je jouw (studenten)kamer eens een likje verf wil geven, dan loop je vast tegen het probleem aan dat de kwast zo snel uitdroogt. Als je er langer dan een dag over doet om te verven, dan is dit vooral vervelend. Een plastic tasje lost dit probleem op! Doe de kwast in een plastic zakje en sluit het goed af met een rubberen elastiek. Zo blijft de kwast een dag of twee vochtig, waardoor je de volgende dag gewoon weer aan de bak kunt. 

Welke tip vind jij het handigst? Heb jij nog tips?

Artikel geïnspireerd op realsimple.com.