Beauty

Glimmend hoofd? Met Maybelline’s Fit Me Anti-Shine Stick niet meer!

Heb jij ook last van glimplekken op je huid en krijg je die maar niet weg, zelfs niet met foundation? Maybelline heeft hier wat op gevonden; een anti-shine stick die je teint egaliseert en glimplekken onder controle houdt. Geen lagen foundation na foundation meer, gewoon één product. Maar of het echt werkt… Girlscene test het voor je uit! 

Iedereen wil wel een egale huid. Helaas is niet iedereen gezegend met een mooie huid, ik -Emma- in ieder geval niet. Ik had vroeger erg veel last van acne (tot een paar maanden geleden nog), daar heb ik behoorlijk wat littekens en 'resten' van over gehouden. Die wil ik natuurlijk graag verdoezelen! Gelukkig bestaat er zoiets als foundation waardoor ik mijn oneffenheden kan bedekken. 

Ik heb aardig wat foundations geprobeerd, maar een stick is nieuw voor mij. Ik ben dus erg benieuwd! Ook ben ik nieuwsgierig naar de anti-shine functie, dat heb ik nog niet eerder gehoord. Ik heb een droge huid, waardoor ik over het algemeen weinig last hebt van een glimmende huid, maar vooral rond de T-zone kan het weleens wat vettig worden. 

Fit Me Anti-Shine Stick Foundation is verkrijgbaar in de volgende kleuren:
115 Ivory
120 Classic Ivory
220 Natural Beige
250 Sun Beige
315 Soft Honey
355 Coconut 

Ik heb een lichte huid, dus ik ga voor de kleur 115 Ivory. Weet jij niet welke kleur bij jou past? Test het dan op je kaak, niet op je hand. De stick werkt op twee manieren: het heeft een anti-glans kern waardoor de glimplekken verdwijnen en de foundation heeft een creme geltextuur die zich soepel verspreidt en hij laat een matte poederfinish achter. 

Tijd om testen! 


Mijn gezicht zonder foundation.


Aanbrengen: Je brengt de stick rechtstreeks aan op de huid, waarbij je brede lijnen trekt over je voorhoofd, recht naar beneden langs de neusbrug en dan op de wangen en op de kin. Hoe meer je aanbrengt, hoe dekkender. De stick glijdt makkelijk over de huid. De foundation is redelijk dik, waardoor je na een laag al genoeg hebt. Ik vraag me wel af hoe hygiënisch een stick is, het lijkt me een goed idee om hem na gebruik te reinigen. Het uitsmeren van de foundation gaat erg makkelijk en hij maakt de huid niet droog. 


Het resultaat: om het verschil goed te kunnen laten zien, heb ik de foundation alleen op de linkerkant van mijn gezicht gebruikt. Wow, wat een goede dekking! Het verschil met de linker- en rechterkant is heel groot. Mijn oneffenheden zijn weg en mijn huid oogt egaal door de foundation. Is de foundation echt anti-shine? Op mijn huid in ieder geval wel! Voor meiden met een vette huid kan dit natuurlijk anders zijn, maar ik heb geen glimmend gezicht meer. 


Op de linkerfoto heb ik geen foundation, op de rechterfoto wel. 

Eindoordeel: ♥ (8/10)

Ja, ik ben enthousiast over deze foundation! Ik sta versteld van de goede dekking, ik heb behoorlijk wat oneffenheden en die zijn echt niet meer te zien. Bij andere foundations heb ik altijd meerdere lagen nodig en soms zelfs nog concealer, maar bij deze stick niet!  Ook vind ik de matte finish mooi. De anti-shine kern werkt bij mij wel, ik heb geen glimmend gezicht meer. Helaas zijn er ook een paar nadelen aan deze foundation. Ik merk dat ik niet aan mijn gezicht moet komen, aangezien de foundation er snel af gaat. Het is dus aan te raden om er even wat poeder overheen te doen. Ook staan sticks erom bekend dat ze erg snel opgaan, het is dus niet de allergoedkoopste foundation. 

Fit Me Anti-Shine Stick Foundation is verkrijgbaar vanaf augustus voor € 14,29. 

Wil jij deze foundation weleens proberen?