Fashion

DIY: ripped jeans shorts

Of het nu in de zomer met gebruinde benen eronder is of in de winter met een dikke panty of legging. Shorts kunnen altijd! En dan hebben we het vooral over de spijkershort. Dit item is je beste vriend, ongeacht wat de gelegenheid is. Deze DIY komt dan ook als geroepen: vanaf nu kun je helemaal zelf dit gerafelde jeansitem creëren! Kun je niet wachten? Lees snel verder!

Wat heb je nodig? 
– Een oude spijkerbroek of kort spijkerbroekje
– Een schaar
– Een stanleymesje en een snijplank
– Een wasmachine

1. Trek het shortje of de spijkerbroek aan en markeer hoe kort je hem wil hebben. 
2. Trek de broek uit en knip hem op lengte af, van buiten naar binnen. Zorg dat er nog een paar centimeter stof over is aan de binnenkant van je benen. Uiteindelijk wordt de binnenkant iets langer dan de buitenkant, vandaar. 

3. Trek het broekje weer aan en controleer of de lengte goed is. Zo kun je nog wat van de lengte afknippen als hij nog iets te lang is. Wees voorzichtig! Het zou zonde zijn als je er per ongeluk te veel afknipt…
4. De juiste lengte gevonden? Nu gaan we over naar de snijplank!
5. Leg het broekje plat op de snijplank en zorg ervoor dat je de broekzak een beetje 'omhoog' haalt zodat je er niet per ongeluk doorheen gaat snijden. Maak een paar horizontale sneeën in het broekje, zo'n 1/1,5 cm van elkaar. 

6. Doe dit ook aan de andere kant (de andere broekspijp).
7. Laat de shorts een keer draaien in de wasmachine op een normaal wasprogramma. Dit zou al genoeg 'beweging' moeten veroorzaken om al veel van de witte draadjes tussen de gaten los te laten komen om dit leuke effect te krijgen. 
8. Wanneer het broekje helemaal droog is, kun je zien of je het nu al leuk genoeg vindt of dat je nog extra draden wil. Dit kun je bereiken door met een pincetje voorzichtig wat draadjes naar beneden te trekken. Doe het broekje nogmaals in de wasmachine en check opnieuw!

En klaar! Jouw perfecte ripped shorts ligt voor je, helemaal van jouw hand. Was niet zo moeilijk toch? En met zo'n leuk en speels effect. Draag ze nu (in de zomer) met leuke sneakertjes, slippers of enkellaarsjes en in de winter met een legging of panty. Draag ze naar het strand, tijdens een avondje uit, een citytrip en ga zo maar door. Deze shorts kunnen altijd! 

Wat vind jij van deze leuke ripped shorts en ga je ze snel zelf maken?

Bron: A Pair and a Spare