Beauty

Het slechtste beauty advies

Er zijn heel veel beautytips waar we super gelukkig van worden, maar er zijn ook een groot aantal tips waar we van moeten huilen. We delen vandaag de slechtste beautytips die we ooit gelezen of gekregen hebben. 

"Test foundation op je hand"
Je hand heeft een compleet andere kleur dan je gezicht. Het heeft dan ook geen zin om de kleur van een foundation op je hand te testen. Wat je beter kunt doen is de foundation op je kaaklijn proberen. 

"Scheer je armen"
Ja, misschien baal je er nu van dat je een paar haartjes op je armen hebt zitten, maar je baalt nog veel meer als je je haartjes geschoren hebt en je de rest van de leven met stoppels op je armen loopt. Niet aan beginnen, geloof ons!

"Gebruik nagellak remover op je puistjes"
Uhhhh, wat is dit voor een advies? Nagellak remover heeft al zo'n onaangename stank dat we met onze neusdicht onze nagellak van onze nagels halen en dan moeten we het op ons gezicht aanbrengen? Uhhhh… lijkt ons niet echt een goed idee. Natuurlijk droogt nagellakremover je puistjes uit, maar het neemt ondertussen ook de rest van je gezicht mee. Gewoon NOOIT doen dus.  

"Gebruik lijm om van mee-eters af te komen"
Deze tip zie je online heel veel voorbij komen, maar wij gaan dit niet eens proberen. Hoeveel chemicaliën zitten er wel niet in lijm en Ieekkkkk we gaan toch geen lijm op ons gezicht smeren.

"Gebruik mayonaise als haarmasker"
Hiervoor geldt hetzelfde als voor het ei-masker. De stank is bijna niet uit je haar te krijgen en je haar blijft heel lang vettig. Geen aanrader, echt niet.

"Gebruik ei als haarmasker"
Het voedt je haar wel, maar weet je hoe lang het duurt voordat het uit je haar gewassen is en de geur weg is? Geloof ons.. dit ruik je na vijf wasbeurten nog! Kies liever voor een haarmasker van de drogist.

"Doe tandpasta op je puistjes"
Tandpasta op je puistjes.. Als je het één keer gebruikt hebt denk je misschien dat het werkt. Het droogt namelijk echt heel erg goed uit. Maar het blijft verder uitdrogen en het zorgt ervoor dat je huid rood, geïrriteerd en schilferig wordt. Niet doen dus. Houd het liever op middeltjes van de dokter of drogist.

"Zet je make-up vast op je gezicht met haarspray"
Dit laat je make-uplook niet beter zitten, het maakt je make-up lelijk en nou ja, gatverdamme, haarspray op je gezicht, hoe plakkerig en viezig is dat? Het droogt je gezicht uit er zitten super veel chemicaliën in die slecht zijn voor de huid op je gezicht. Ooooh en hoe breng je dat aan dan? Doe je je ogen dicht en spray je de haarlak op je gezicht? Dan plakken je wimpers toch aan elkaar vast? Nee dit is echt een hele slechte tip.

"Gebruik urine om je haar op te lichten"
Serieus? Iekkkkkk!!! Urine zou het haar lichter maken omdat er ammoniak in zit, maar uhh… NEE! Dit is geen tip waar we ook maar over twijfelen om te gebruiken. We kopen wel een setje bij de drogist of gaan verstandig naar de kapper als we ons haar iets lichter willen hebben. 

"Gebruik marker als eyeliner"
Deze tip komt van Taylor Swift. Zij zat een tijdje geleden in een bus en had geen eyeliner bij zich. Uiteindelijk heeft ze haar cateye make-up aangebracht met een sharpie (marker). Don't try this at home ladies, de tere huid van je ooglid is echt niet bestemd tegen de slechte stoffen die er in permanent marker zit!

Bronnen: Shefinds / Yahoo / Allwomenstalk

Laat je inspireren in Pinbook