Lifestyle

Hoe overleef ik mijn huiswerk?!

De vakantie zit er weer op, het is tijd om aan de slag te gaan. Of je nu op de middelbare school zit of colleges volgt, het is belangrijk om de focus weer terug te krijgen en weer super mooie cijfers te halen. En daar heb je écht niet zoveel tijd voor nodig dat je hele leven in het teken van school moet staan. Als je je tijd een beetje efficiënt indeelt is er nog goed tijd over vriendinnen en andere leuke activiteiten. Girlscene geeft tips!


Bron beeld

Dag afleiding!
Het belangrijkste is dat je je tijdens je huiswerk niet laat afleiden. Niet alleen neem je minder van de stof op en maak je meer fouten. Daarnaast duurt het ook nog eens veel langer voordat je klaar bent met je huiswerk. Dus zet die tv uit, leg je telefoon weg, zet je internet uit. Zorg dat er totaal geen afleiding is. Zet een gezellig muziekje op (geen muziek waarbij je wilt gaan dansen en meezingen) en focus, focus, focus!


Bron beeld

Plan plan plan!
Voordat je begint met studeren is het handig om een planning te maken. Dan weet je precies wat je moet doen en kom je niet de avond voor een tentamen voor een onaangename verrassing te staan. Als je goed plant heb je overzicht en heb je het gevoel dat je boven je huiswerk staat in plaats van dat je er onder bedolven wordt.

Maak een schema met zeven hokjes, voor iedere dag van de week één. Iedere keer als je een opdracht krijgt, schrijf je gelijk in je schema op welke dag je de opdracht gaan doen. Moet je een toets leren, verdeel dan de paragrafen of hoofdstukken over verschillende dagen en bewaar de laatste dag om alle stof te herhalen. Als je klaar bent met een taak is het tijd voor het leukste, het doorstrepen van de taak. Wooehoeee, it's DONE!


Bron beeld

Eén ding tegelijk
Probeer één ding tegelijk te doen. Als je je met meerdere dingen tegelijk bezig gaat houden, is het wachten op de eerste fout die je gaat maken. Je gaat dingen door elkaar halen, je gaat dingen vergeten. 


Bron beeld

Stel niet uit!
Oeffff wat is het moeilijk om aan je huiswerk te beginnen. Je stelt het uit, je stelt het nog iets langer uit en het enige dat je kunt doen is denken aan het feit dat je aan je huiswerk moet beginnen. Terwijl, als je begonnen was op het moment dat je bent gaan uitstellen, je nu allang klaar zou zijn geweest.

Pak als je thuis komt uit school een glas drinken en neem een gezonde snack mee naar boven en begin gelijk aan je huiswerk. Dan heb je 's avonds nog alle tijd om iets leuks te doen. Als je 's avonds je huiswerk gaat doen denk je de hele middag 'Yukkkkk ik moet vanavond huiswerk doen' en ondertussen kun je dus 's middags niet genieten van de dingen die je doet. 

Beloon jezelf!
Huiswerk wordt ineens een stuk interessanter als je een beloning krijgt voor wat je gedaan hebt. En dan bedoel ik niet alleen een goed cijfer (dat is natuurlijk al een beloning op zich), maar we denken meer aan beloningen zoals een lekker stuk chocola, of een mooi truitje bij ZARA als je je een hele maand aan je huiswerkschema hebt gehouden..

Heb jij nog tips om beter en efficiënter je huiswerk te doen?

Bedankt voor de tip Meerten Z.