Lifestyle

Hoe deal je met een break-up?

Of je het nou aan zag komen of niet, of het jouw beslissing was of de zijne, of juist totaal overrompeld bent door wat er is gebeurd: het is uit. Jij en je lover zijn niet meer bij elkaar, hoewel je misschien een tijdje geleden nog dacht dat jullie geweldig bij elkaar passen en de liefde nooit over zou gaan! What to do? Wij helpen je dealen met je break-up!

# Plan leuke dingen
Het belangrijkste is dat je niet gaat wegkwijnen in je eigen verdriet. Hoe meer tijd je alleen doorbrengt, hoe meer tijd je hebt om na te denken over je ex-vriendje en dus om verdrietig of boos te zijn. Spreek af met vriendinnen! Blijf lekker bezig en plan je agenda vol. Zo ben je hem binnen no-time vergeten!

Bron: weheartit

# Blijf actief
Dit betekent twee dingen: blijf actief op sociaal gebied, én op lichamelijk gebied. Op sociaal gebied hadden we het net al even over. Ga lekker de stad in, stappen, winkelen, naar de film, meidenavondjes houden en lunchen met je vriendinnen. Blijf of wordt daarnaast ook lichamelijk actief. Ga lekker een stuk rennen, volg lesjes in de sportschool, neem je hond mee de duinen in of maak een lange fietstocht. Lichamelijke bezigheid zorgt ervoor dat je je goed voelt, trots op jezelf bent en daardoor een beetje blijer bent. En het is ook nog eens goed voor je lichaam: win-win! 

# Praat
Praat, als je hier behoefte aan hebt, met je vriendinnen/moeder/zusje over hoe je je voelt. Zij kennen je als geen ander, horen graag je verhaal en kunnen je helpen dingen anders te zien of in perspectief te plaatsen. En zij zijn natuurlijk de beste opvrolijkers! Praat en huil dus waar het nodig is, maar sta ook open voor de woorden van anderen. 

# Zoek een nieuwe hobby
Een nieuwe hobby of activiteit waar jij je energie in kwijt kan is de beste remedie! Enneh, dit hoeft echt geen 'hippe' hobby te zijn. Leer haken, breien, naaien of laat je oma jou al haar geheime recepten leren. Duik ergens in en creëer nieuwe, mooie, lekkere dingen! Je zult zien dat je hier blij van wordt en er energie uit haalt. 


Bron: tumblr

# Denk aan de goede dingen
Hoewel het misschien makkelijk of verleidelijk is jezelf helemaal te verliezen in je verdriet, is dit niet goed. Je gaat hierdoor misschien twijfelen aan jezelf, aan hoe leuk, mooi, of lief je bent. Dus haal deze negatieve gedachten uit je hoofd, en denk positief! Aan alle vriendinnen om je heen die er voor je zijn, je familie die van je houdt, de dingen waar je blij van wordt en de dingen waar je goed in bent. Je voelt jezelf al hierna een stuk beter, of niet? 

# Block him
Je leest het goed. Blokkeer hem, verwijder hem van Facebook en alle andere sociale mediakanalen. Je wil echt niet zien dat hij aan het feesten is, op de foto staat met een ander meisje of de tijd heeft van zijn leven. Kwel jezelf hier dan ook niet mee! Na een tijdje kun je elkaar misschien wel weer toevoegen, maar maak het in het begin niet pijnlijker dan het al is. Wil je het écht goed doen? Verwijder dan ook zijn telefoonnummer. Zo kun je niet meer in een emotionele (of dronken) bui sms'jes en Whatsappjes sturen waar je later spijt van krijgt. 
Bron: tumblr

# Love yourself
Hou van jezelf! Als je dit lijstje hebt gevolgd dan heb je al gedacht aan alle leuke, fijne en positieve dingen in je leven. Nu ga je aandacht besteden aan jouzelf en je lichaam! Neem een heerlijk bad, scrub jezelf van top tot teen, neem een maskertje, smeer je in met een lekkere bodylotion, laat je haar knippen, houd een make-up middag met vriendinnen en koop een nieuw stunning jurkje. Jij mag er wezen en bent geweldig!

# Neem de tijd
Het klinkt misschien erg cliché, maar tijd heelt alle wonden. Verwacht niet dat je na een week of een paar weken over je break-up heen bent. Het kan best even duren voordat je er neutraal aan kan denken of zelfs weer verliefd kan worden op iemand anders. Gun jezelf die tijd dan ook! 

Hoe deal jij met een break-up en heb je nog tips?

Bedankt Meerten voor de tip voor dit artikel!