Lifestyle

Waarom worden we verliefd? 8 wetenschappelijke redenen!

Ben jij momenteel ook in de zevende hemel? Heb je knikkende knieën, zweethanden en kan je niet meer eten? Grote kans dat je verliefd bent! Het verliefde gevoel is een van de fijnste dingen op de wereld. Je kan alleen maar aan hem denken en je wil het liefst altijd bij hem zijn. Maar waarom ben je eigenlijk verliefd op hem geworden? Er is veel onderzoek gedaan naar de redenen van verliefdheid. Wist je dat zijn manieren en zijn postcode van grote invloed zijn? Lees meer wetenschappelijke redenen hier! 


Bron

1. Politieke voorkeur
Je zou denken dat je op hem was gevallen vanwege zijn humor en intelligentie, maar niets is minder waar! Uit onderzoek blijkt dat mensen tot elkaar aangetrokken zijn doordat ze dezelfde politieke voorkeur hebben. Stem jij SP en hij VVD? Grote kans dat het helemaal niks wordt ;-). 

2. Zijn manieren
Ouders hameren er vaak op dat je goede manieren moet hebben en wij raden je aan om er eens naar te luisteren. Uit onderzoek van de University of Chicago blijkt dat mensen het aantrekkelijk vinden als iemand goed gemanierd is. En zeg nou zelf; het is toch ook heeeel cute als hij de deur voor je open houdt?! 

3. Zijn uiterlijk
Ook al willen we het niet zo snel toegeven, uiterlijk speelt een grote rol bij het verliefd worden. Het is logisch dat jullie tot elkaar aangetrokken zijn als jullie in verliefd op elkaar. Maar uiterlijk speelt op een andere manier een grote rol dan je zou denken; we vallen niet zozeer op een sixpack en mooie ogen, maar we vinden het aantrekkelijk als iemand er gezond uitziet. Daarom worden dikke mensen over het algemeen als minder aantrekkelijk gezien. 


Bron

4. Zijn symmetrische gezicht
Een Australisch onderzoek heeft uitgewezen dat vrouwen mannen met een symmetrisch gezicht heel aantrekkelijk vinden (dit wordt vaak gezien als een teken voor een goede gezondheid). Natuurlijk zul je nooit denken 'goh wat is hij knap, kijk zijn symmetrische gezicht!', maar onbewust neem je het wel waar. 

5. Zijn postcode
De meeste mensen zien een lange afstandsrelatie bij voorbaat al niet zitten, maar onderzoek heeft ook uitgewezen dat je toch sneller op een jongen met een postcode in de buurt zal vallen. Dit heeft er niet zozeer mee te maken dat je hem sneller tegen het lijf zal lopen, maar het gaat er vooral om dat de kans dan veel groter is dat jullie dezelfde normen en waarden hebben. 

6. Zijn leeftijd
Het komt weleens voor dat een 45-jarige man iets heeft met een 20-jarige vrouw, maar grote kans dat jij een man van die leeftijd niet aantrekkelijk vindt. Een onderzoek wees uit dat een relatie met meer dan 25 jaar leeftijdsverschil minder kans van slagen heeft. 

7. Gelijkenissen
Je kent het gezegd 'opposites may attract' misschien wel, maar dat betekent niet dat het een match made in heaven is. Een onderzoek uit Canada wees uit dat mensen sneller geneigd zijn om op iemand te vallen die een beetje op henzelf lijkt.  


Bron

Waar ben jij op gevallen bij jouw vriendje? 

Bron: huffingtonpost, howaboutwe