Lifestyle

Richt je kamer opnieuw in!

Lig jij ook weleens op je bed? Heerlijk te dromen over hoe je kamer er uit zou zien als…Tijd om de handen uit de mouwen te steken! Vandaag laten wij – Nora,  Emma, Tara, Maxime, Britt en Nadia van MyStyle– zien hoe je van jouw kamer een duurzaam & decoratief stekkie maakt.

Pimpen of de deur uit
First things first. Kijk eens goed rond in je kamer en bedenk wat je mooi vindt en waarover je juist niet tevreden bent. Ben je ontevreden over een meubel, muur of decoratie? Dan staat die als eerste op de lijst om 1) gepimpt te worden of 2) de deur uit te gaan. En met ‘de deur uit’ bedoelen we natuurlijk niet een verhuizing naar de kliko, maar bijvoorbeeld weggeven aan een vriendin. Of verkopen op Marktplaats, zodat je meteen wat geld hebt voor nieuwe spullen in je kamer.   


Bron beeld

Ombré!
De ombré trend kennen we allemaal wel. Maar wist je dat ombré niet alleen bestaat als dip dye van je haar of shirt? Je kan er ook muren mee beschilderen. Dit staat vooral mooi in een rustige kamer. Een ombré muur fleurt je kamer op en  zorgt dat het er wat levendiger uit ziet. Hoe je jouw muren ombré maakt? Dat lees je hier

Een tip van Nora: zij verft haar muren met een duurzame, ecologische verf. Deze verf van Perfection heeft een laag gehalte aan oplosmiddelen en ruikt niet zo vies als anderen verfsoorten.  De verf is minder schadelijk voor het milieu en je eigen gezondheid. De Perfection verf is verkrijgbaar in tientallen kleuren, dus doe er je voordeel mee!

Shoppen bij… de kringloop
Oké, shoppen bij de kringloop klinkt niet misschien niet zo aanlokkelijk als een bezoekje aan de Kalverstraat. Maar toch verkopen ze er onwijs veel leuke spullen (bijvoorbeeld meubels of hebbedingen), voor een prijs die maakt dat je dubbel kunt inkopen. Emma weet daar alles van: zij keek haar ogen uit bij Stichting Kringloop in Zwolle. Gelukkig zitten kringloopwinkels door heel het land, dus ook bij jou in de buurt. Zoek hier een kringloopwinkel in jouw omgeving.

Romantisch kaarslicht
Heb je een tafel of vensterbank die leeg is? Dat ziet er natuurlijk niet zo gezellig uit! Met een paar mooie kaarsen kun je dit al veel sfeervoller maken. Tara test dit in eigen haar kamer, met een duurzame ‘coconut’ kaars van BsaB. Deze geurkaars zit in een echte (!) kokosnoot. De kaarsen van BsaB worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten, en geproduceerd door lokale bevolking in Thailand. Nog meer mooie, originele BsaB kaarsen vind je hier.

In plaats van een grote kaars, kun je ook kiezen voor kleine kaarsjes. Bijvoorbeeld een waxinelichtje in een sfeerlichthouder. Dit is vooral mooi wanneer de houder een motiefje heeft. Zo flikkert het kaarslicht ook op de muren of het plafond, en dat ziet er altijd gezellig uit. Waar je zo’n sfeerlichthouder dan koopt? Bij HEMA bijvoorbeeld. Maxime heeft hier een sfeerlichthouder van gerecycled glas gekocht.


Bron beeld

Creatief met afval
Al eens van ‘afvalkunstenaars’ gehoord? Dit zijn mensen die op creatieve wijze oude spullen hergebruiken. En dat kan je ook heel goed in je kamer toepassen! Zo krijgt je kamer direct een ander sfeertje. Britt koopt bijvoorbeeld een lampje van Rubbish Design. Het lampje bestaat uit oud materiaal (een espressoblik van Illy) dat op een creatieve manier is hergebruikt.

Moet je een beetje op je budget letten, dan is het ook heel leuk om zélf met afval aan de slag te gaan. Een paar tips van Britt: Jampotjes zijn leuk om theelichtjes in te zetten, hoge pastaflessen zijn goed te gebruiken als vaas en frisdrankflesjes of wijnflessen om dinerkaarsen in te zetten. Nog meer inspiratie vind je op Pinterest.

Opgeruimd staat netjes
Een tip voor sloddervossen: koop een mooie, grote mand. Hierin kun je alle kleine spulletjes stoppen die normaal gesproken op de vloer, in de kast of op je bureau slingeren. Je spullen zijn dan nog steeds niet geordend (laten we eerlijk zijn), maar het ziet er zo wel een stuk leger uit in je kamer!

Bente kiest voor een groene Return to Sender mand. De Return to Sender producten worden geproduceerd in de armste regio’s ter wereld, en de gemaakte winst wordt gebruikt om de mensen daar te helpen.  Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus vast ook een die bij jouw kamer past.

Vriendinnen uitje
Je kamer opnieuw inrichten is sowieso leuk, maar samen met vriendinnen is het nog veel leuker. Trommel een paar vriendinnen op en ga bijvoorbeeld samen op meubeljacht. Ook leuk: met je vriendinnen DIY’en. Nadia doet dit door een workshop bij De Zus van Tante Til te volgen. Tijdens deze workshop ga je servies beschilderen én genieten van thee en taart! Na afloop gaan jullie allemaal met customized servies naar huis. En als je dan toch zulk mooi servies hebt, kun je het net zo goed mooi uitstallen op een tafel of bovenop een kast.

Wat zou jij graag veranderen aan je kamer?

Pin je inspiratie op Pinbook

Door Linda Bakker