Lifestyle

Healthy is the new skinny

De media- en modewereld zijn vaak genadeloos. Overal zijn skinny modellen te zien die er zogenaamd 'perfect' uitzien. In campagnes wordt er nog een schepje bovenop gedaan: deze foto's worden zo bewerkt dat de modellen of celebs er nóg strakker, dunner of egaler uitzien. Maar is dit realistisch? Nee! En zouden wij allemaal moeten streven naar 'dun' zijn? Nee! Lees hier verder waar het écht om draait. 

Dun zijn zou eigenlijk nooit het streven of doel op zich moeten zijn. Dit kan namelijk verkeerde patronen in de hand werken op het gebied van eten, bewegen en hoe je tegen jezelf aankijkt. De mode- en mediawereld schetsen namelijk een verkeerd ideaalbeeld. Want, hoeveel vrouwen zien er daadwerkelijk zo uit als die modellen op de catwalk of celebs op tv? Van alle vrouwen op de wereld is er misschien 1% die het figuur heeft wat geïdealiseerd wordt in de media. En wie zegt eigenlijk dat dat het mooiste is?

Het allermooiste is namelijk een vrouw die gezond is en zich goed voelt. Een vrouw die goed leeft, gelukkig is, liefheeft en goed voor zichzelf zorgt van binnen en van buiten. Een vrouw die er sterk uitziet in plaats van 'dun'. Het zou niet uit moeten maken of je ernaar streeft om dunner of juist wat dikker te worden, het streven moet zijn GEZOND te worden.

De laatste tijd zien we deze gedachtegang steeds sterker worden, en zien we de volgende slogans meer dan eens voorbij komen: 


Bron beelden: runliveloveyourself

Motiverende quotes dus, die laten zien dat het gaat om zelfvertrouwen, het accepteren van je lichaam en streven naar een gezond lichaam gaat in plaats van een dunner lichaam. Love yourself! 

In 2004 begon cosmeticabedrijf Dove al met het afgeven van positieve signalen ten opzichte van het zogenaamde ideaalbeeld van de vrouw. Dove zette de 'gewone' vrouw in voor de campagnes, vrouwen met lichamen zoals jij en ik, die allemaal verschillend en allemaal mooi zijn. 


Bron beelden: Dove

Het belangrijkste is dus dat mooi zijn niets te maken heeft met dun zijn. Iedereen heeft een verschillend figuur met haar eigen plus- en minpunten. Streef ernaar gezond, zelfverzekerd en gelukkig te zijn. Beweeg, en hou van je lichaam door er van binnen en van buiten goed voor te zorgen. You are beautiful!


Bron beeld: runliveloveyourself

Wat vind jij van deze quotes en welke is je favoriet?