Lifestyle

Hoe kun je t贸ch lekker slapen ondanks de hitte?

Het is al een tijdje warm. Of, op sommige dagen zelfs héét. Sommigen vinden het heerlijk, anderen juist weer té warm. We zijn ook niet zo heel veel gewend in ons koude kikkerlandje! En wat denk je van 's nachts: slaap jij goed tijdens deze hitte?! Of lig je te zweten en te draaien en kun je niet in slaap komen door de warmte? Wij herkennen dit probleem en hebben daarom wat tips hoe je toch lekker kunt slapen, ondanks de hitte!

Bron: weheartit

Oké, oké, we willen natuurlijk helemaal niet klagen over deze exotische temperaturen. We zijn blij dat het eindelijk eens écht zomer is in Nederland! Maar dat slapen blijft soms toch even vervelend. We willen natuurlijk wel zo uitgerust mogelijk zijn om optimaal van deze zomerse dagen te genieten! Wat kun je dus doen om iets beter te slapen?

# Sluit je ramen
Het klinkt misschien verleidelijk om heel de dag je ramen open te gooien, zodat het 'lekker kan doorluchten'. Maar pas hier mee op! Het huis of je slaapkamer warmt hier alleen maar meer van op. Beter kun je dus alles gesloten houden en je rolluik of zonnescherm helemaal naar beneden doen. Zo weer je de warmte van buiten en hou je het binnen zo koel mogelijk. Als het donker is kun je het beste pas weer je raam openzetten. Het is dan wat afgekoeld en de koele lucht stroomt heerlijk je kamer in. Hou er natuurlijk rekening mee dat je het licht in je kamer dan dimt of uitdoet, zodat er geen ongewenste muggen naar binnen vliegen!

# No electricity
Alle apparaten of lampen produceren veel meer warmte dan je denkt. Langzaam zorgen ze ervoor dat je kamer steeds een beetje warmer wordt. En dat wil je niet! Lampen, je laptop of computer en de televisie zijn echte warmtebronnen. Probeer deze dus zoveel mogelijk uit te laten in je kamer. 


Bron: lolitas

# Cool down
Zoek nog even wat verkoeling voordat je daadwerkelijk gaat slapen. De badkamer(vloer) is vaak een heerlijke koele plek. Ga daar dus even lekker op liggen, of zelfs in de badkuip! Ook kun je een lekkere lauwe douche nemen. Douche ook weer niet té koud, want daar kun je daarna juist extra van opwarmen. En dat wil je juist níet!

# Kussen
Je kussen houdt van nature heel erg veel warmte vast. Het omdraaien van je kussen na een paar uur slaap kan wat verkoeling bieden, maar dit effect is maar van korte duur! Wil je echt een koel kussen? Kijk dan eens naar een boekweitkussen. Deze zijn niet zo duur, blijven lang koel en zijn onder andere hier te koop!

# Cool air!
Houd de lucht lekker koel. Zet een ventilator neer op je bureau of juist een staande ventilator voor in het raam. Ook zijn er mobiele airco's op de markt die je makkelijk naar je kamer kunt rijden zodat het daar heerlijk koel wordt!


Bron: data

# Ice Ice Baby
Vries een grote fles water in. Doe de bevroren fles samen met veel ijsklontjes in een grote bak en zet deze onder je ventilator. Deze zorgt ervoor dat de koude lucht heerlijk je kamer in geblazen wordt! 

# Switch rooms
Slaap jij op zolder, of op de tweede verdieping? Hoe hoger je in een huis komt, hoe warmer het daar is: warme lucht stijgt namelijk op. Is de warmte op jouw kamer echt niet te houden, verhuis dan tijdelijk naar een slaapplek zo dicht mogelijk of op de benedenverdieping. Sleepingparty's in de keuken, gezellig! En lekker koel. 

# Keep your head cool
Je hoofd is een hele belangrijke factor als het gaat om het warm of koud hebben. Zorg er 's nachts voor dat je een nat washandje of natte handdoek op je hoofd legt of in de buurt hebt liggen, zodat je voor extra verkoeling kunt zorgen als je dat nodig hebt. 

Heb jij 's nachts ook zoveel last van de warmte? Wat doe jij om voor verkoeling te zorgen?

(gebaseerd op een een artikel van Ondertussen.nl)