Lifestyle

Toffe opleiding: Fysiotherapie

Een tijdje geleden vroegen we jullie de meest toffe en leukste opleidingen ever met ons te delen. Wij kregen hiervoor ontzettend veel inzendingen met super leuke opleidingen die het verdienen om in de spotlights te staan. Dit keer is het de opleiding van Suzan met haar tofste opleiding ever: Fysiotherapie.

"Ik ben Suzan, 18 jaar en eerstejaars studente Fysiotherapie aan hogeschool Thim van der Laan in Nieuwegein. Ik vind dat ik een geweldige opleiding heb gekozen, en de school heeft daar voor een heel groot deel aan bijgedragen.

Hogeschool voor Fysiotherapie Thim van der Laan is gelegen in Nieuwegein (onder Utrecht, de bus vanaf CS stopt precies voor de school). Ik reis zelf ongeveer iedere dag twee uur heen en twee uur terug naar school, maar het is het echt zeker waard.

Thim is een particuliere school en dit maakt de school anders dan dat van een normale hbo-opleiding. Ik ga nu vier dagen in de week naar school (heerlijk: vrijdag vrij!), 3 volle dagen van 09.45 tot 16.30 en één halve dag. Ik zit 2 dagen de hele dag met dezelfde klas, met dezelfde leraar in het zelfde lokaal. Dit lijkt saai maar dat is het absoluut niet. We wisselen de dag af met een paar uur ‘luister les’ en een paar uur ‘doen les’. Het makkelijke is dat we alle tijd krijgen die we nodig hebben en daarnaast hebben we altijd hulp bij de hand. De leraren die bij Thim werken staan altijd voor je klaar om je te helpen. De derde volle dag bestaat uit een ochtendcolleges over anatomie en fysiologie, en de middag uit een mentorles die je zelf in mag vullen, maar wel alles onder begeleiding moet doen.

Thim is een hele kleine school, maar zeker een hechte gemeenschap. Ik heb een geweldige klas waar ik na school lekker mee kan uitgaan en iedereen kan het goed met elkaar vinden. Thim organiseert vaak leuke activiteiten, waarbij studenten samenkomen. Zo hadden wij een knallend gala in Bunnik, op introductiekamp hebben we buitensporten beoefend op Texel en zijn we op wintersport geweest met school!  Helaas is laatst het beachvolleybaltoernooi gecancelled vanwege het slechte weer.


Een creatief moment op wintersport, waar we Thim groot in de sneeuw schreven!

De opleiding fysiotherapie wordt vaak omschreven als moeilijk, zwaar en vermoeiend. Mensen kijken vaak tegen je op als je vertelt dat je deze studie doet. Zo kijk ik er niet tegen aan. Thim heeft een goed systeem waardoor de lessen erg functioneel zijn en een student leert alles snel binnen een bepaalde tijd. Voor een toets moet natuurlijk wel geleerd worden. Maar daarnaast zit ik niet iedere dag nog tot laat te blokken. Alles wordt binnen schooltijd gedaan en afgemaakt. Zo zijn er regelmatig inleveropdrachten om zeker te weten dat de student alles goed begrepen heeft. Voor deze inleveropdrachten krijg je cijfers. Als je aan het einde van het thema alles voldoende hebt, heb je nog niet alle punten. Je MOET 90% van alle lessen binnen dat thema aanwezig zijn. Anders krijg je geen studiepunten.

Ik heb gekozen voor Thim omdat ik met 6’en van de havo af kwam. De kans dat ik ingeloot zou worden bij een hogeschool bij mij in de buurt was zeer klein. Bij Thim is alleen een gesprek nodig en aan de hand daarvan word je toegelaten. Daarnaast ben ik op de opendag geweest en dat gaf me zo’n goede indruk dat ik voor deze school heb gekozen. Ik ben zelf erg sportief en dat wordt goed ondersteund door school. In het eerste half jaar hebben we daarom ook veel gesport tijdens studie.

Bron: fysiofour

Thim van der Laan is zoals ik al zei een particuliere school en er hangt dus een prijskaartje aan. Hiervoor zijn speciale leningen te vinden bij DUO. Ik ben een student die zo’n lening heeft. Mijn ouders krijgen zo de kans om in rustige beetjes deze studie voor mij af te betalen. Als je echt hard werkt is het mogelijk om je propedeuse in een jaar te halen om daarna eventueel door te gaan naar een andere school, omdat het voordeliger is. Dit gebeurt erg veel, maar toch zie je soms mensen nog terug komen.

De opleiding en de school zijn zeker een aanrader, iedereen is meer dan welkom!"

Wat vind jij van Fysiotherapie, de toffe opleiding van Suzan?

Wil jij net als Suzan dat jouw opleiding ook in de spotlights komt, omdat jij de tofste opleiding ever hebt? Kijk dan even hier en ontdek wat je moet doen!