Real life

Girls Issues: Ik ben na een jaar nog niet over mijn ex heen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! Vandaag een meisje die al een jaar single is, maar nog steeds niet over haar ex heen is.


Bron beeld

Hey Girlscene,

Ik ben S. en ik ben 18 jaar.

Sinds vorig jaar augustus is het gedaan met mijn ex waarmee ik drie jaar samen ben geweest. Je leest het goed sinds augustus, dus nu al een jaar geleden. We hebben super mooie momenten samen gehad, we waren zo gelukkig samen. Tot hij besloot om een punt te zetten achter onze relatie.

Hij heet me veel pijn gedaan, heeft me bedrogen, gelogen, mijn gevoelens genegeerd en mij zwart gemaakt. Ik was een hopeloze ex en wilde alleen maar één serieus gesprek maar zelfs dat gunde hij me niet. Hij heeft sinds januari een nieuw vriendin. Je zou zeggen nadat hij zo slecht is geweest dat ik kwaad ben op hem maar ik kan dat niet. Ik mis hem nog altijd en ik vind het moeilijk om te zien hoe hij zo een gelukkig leven heeft.

Het doet ook ergens pijn omdat het mij een gevoel geeft dat ik de boeman ben geweest in onze relatie. Ik vind het moeilijk om verder te gaan met mijn leven omdat ik ergens binnenin het gevoel heb dat er een hoofdstuk niet goed is afgesloten omdat ik ook weet hoe hij vroeger was. Hij wil niets meer met me nu te maken hebben ook al weet ik niet door welke reden.

Ik doe echt mijn best om te genieten van mijn leven maar ik heb nu weer een periode dat ik hem fel mis en dat wil ik niet meer. Hebben jullie eventueel nog tips of adviezen waarmee ik verder kan?

Ik wil mij niet meer slecht voelen om een jongen dat me zo fel heeft gekwetst.

Alvast bedankt, S

Lieve S.,

Wat naar om te horen dat je na een jaar nog steeds niet over je ex heen bent. En nog naarder om te horen, is het feit dat jij het gevoel hebt dat je de boeman in de relatie geweest ben. Want aan de hand van jouw verhaal, kunnen wij alleen maar stellen dat HIJ degene is die hier fout gezeten heeft.

En laten we daarmee beginnen. Het is niet JOUW fout. Hij is degene die een punt achter de relatie gezet heeft, hij is degene die jou bedrogen heeft, gelogen heeft en jou zwart heeft gemaakt. Er is dus echt geen reden om jezelf schuldig te voelen.

Het is de bedoeling dat je hem los gaat laten. Maar dat wist je zelf ook wel… Niet alleen is het al een jaar uit en is het een (zover we kunnen beoordelen) ongelofelijke eikel, hij is doorgegaan met zijn leven, heeft een nieuwe vriendin, terwijl jij nog steeds verdrietig bent. Dat is toch helemaal niet eerlijk? Jij zou degene moeten zijn die super gelukkig is, dat verdien jij!


Bron beeld

Over
Besef dat het over is, besef dat dit niet meer goed gaat komen. And that’s a good thing!!!! (ook al denk je daar nu misschien nog anders over).

Cold Turkey
Vanaf vandaag ga je cold turkey. Je gaat niet meer aan die lapzwans denken. Dat is hij niet waard. Iedere keer dat je aan hem denkt, geef je jezelf op je kop. Nu is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, anders had je dat misschien een jaar geleden al gedaan.

Zorg dat je zoveel mogelijk leuke dingen te doen hebt. Spreek met vriendinnen af, zoek een (nieuwe) hobby, alles om maar niet aan hem te denken. En weet je echt niet meer wat je moet doen, schrijf dan een lijst met dingen waar je vrolijk van wordt. Tijdens het schrijven zijn je gedachten afgeleid en als je de volgende keer een zwak moment hebt, kun je misschien iets van je lijst gebruiken om vrolijk te worden!


Bron beeld

Happy Face
Smileeeee! Geloof dat je vrolijk bent. Ook al ben je dat misschien diep van binnen niet. Lach, be happy, vergeet de tranen. Vanaf vandaag ben je vrolijk. Of je dat nu echt bent of niet. Misschien betekent het dat je de eerste paar weken een toneelstukje moet spelen, maar over een gegeven moment kun je je nep Happy Face niet meer onderscheiden van je echte Happy Face. Dan ben je daadwerkelijk vrolijk (als het goed is).

Have fun!
Ga gezellig uit met je vriendinnen, lach, sta open voor nieuwe vriendschappen. Ga niet spastisch op zoek naar een nieuwe liefde, dat werkt niet, dan vergelijk je iedereen met je ex en daar is nog nooit een goede relatie uit voortgekomen. Jij hebt geen man nodig om gelukkig te zijn, maar als die prins op het witte paard dan toevallig langs komt… Dan zeg je natuurlijk geen nee!

You can do it S.!

Liefs,
Girlscene