Travel

Gênante momenten in het buitenland!

Het hele jaar kijken we uit naar de vakantie. Niks is heerlijker dan even weg te zijn van de dagelijkse sleur en een paar dagen in een nieuw (exotisch) land te vertoeven. Alleen leveren een andere cultuur en een andere taal ook weleens gênante momenten op… Is het jou ook overkomen dat je in het Nederlands over iemand roddelt, maar er vervolgens achterkomt dat degene ook Nederlands is? Oeps! 


Bron

Dat gênante moment wanneer…

… je tegen je moeder/vriendin/zus in het Nederlands zegt hoe lelijk die vrouw er wel niet uitziet: 'Pssst, heb je gezien wat voor een lelijke schoenen zij aan heeft?!' en er daarna achterkomt dat die vrouw ook Nederlands is… 

… een inwoner aan je vraagt hoeveel keer in de week je een jointje opsteekt als hij of zij weet dat je uit Nederland komt.

… en degene vervolgens vraagt waarom je je klompen niet aan hebt. 

…. je in je beste Frans de weg naar het hotel vraagt, maar dat de Fransman je niet verstaat. Ook niet na drie keer herhalen. 

… je in de supermarkt wordt aangezien voor een local en iemand enthousiast een gesprek met je begint, maar je niet weet wat je terug moet zeggen. 

… je per ongeluk water uit de kraan hebt gedronken en vervolgens de hele dag op de wc zit. 

… je heel stoer tegen iedereen zegt dat je niet verbrandt, maar aan het einde van de dag er achterkomt dat je zo rood als een kreeft bent. 

… je één zin in een taal hebt geleerd en de inwoners vervolgens denken dat je hun taal vloeiend spreekt, en daarna een heel verhaal tegen je beginnen. 

… je bij de kassa per ongeluk met euro's betaalt, terwijl je in Amerika bent. 


Bron

… je een 'Sex on the Beach' bestelt (de cocktail, natuurlijk) en de barman reageert met: 'Well, you have to wait until my shift is over'. Uhhh, dat bedoelde je niet! 

… je in Engeland vergeet dat ze links rijden. 

… je denkt dat iemand je heel aardig een armbandje geeft, maar dat degene er vervolgens geld voor vraagt. En niet zo'n beetje ook. 

… je een frisse duik neemt en je topje opeens omhoog gaat. En het is natuurlijk nog gênanter als je boven water komt en iedereen je aanstaart… 

… je de weg vraagt en ze je totaal de verkeerde kant opsturen, omdat ze het in hun gebrekkige Engels eigenlijk niet zo goed kunnen uitleggen.

… je héééééél nodig naar het toilet moet, maar niemand Engels spreekt en dat niemand je dus kan uitleggen waar de wc is. 

… je erg enthousiast naar de zee rent, maar vervolgens in een kwal rent. AU!

… je een fikse kater hebt, maar je jezelf de volgende dag hebt opgegeven voor een tour door de stad. 

… je stiekem in de zee gaat plassen en je vriendin vervolgens zegt: 'Goh, wat is het water ineens warm!'

… je ongesteld bent, maar toch gaat zwemmen met een tampon in en dat je moeder vervolgens opmerkt dat je touwtje buiten boord hangt. Ouch. 


Bron

Wat is het meest gênante moment dat jij ooit in het buitenland hebt meegemaakt?