Lifestyle

10x ongewone beroepen die goed verdienen!

Weet jij al wat je later wil worden? Het liefst willen we een baan die lekker verdient, dan kunnen we eindelijk die droom van een inloopkast verwezenlijken ;-). Waarschijnlijk denk jij bij een goed betaalde baan aan een advocaat of dokter, maar wist jij dat je in Amerika als shot girl en parel-duiker ook een aardig salaris krijgt? Lees hier meer ongewone beroepen die goed verdienen! 


Bron

1 Shot girl
Een shot girl is degene die shotjes tequila en jell-o maakt in Amerikaanse clubs. Ze krijgen $0,25 per shotje die ze verkopen en daarbij komt ook nog fooi! Per avond verdient een shot girl tussen de $300 en $600. Kassa!

2 Olie- en gasduiker
Is duiken je hobby? Combineer het dan met een ongewoon baantje zoals booreilanden inspecteren en onderwaterleidingen leggen voor olie en gas. Je verdient dan makkelijk $80.000 per jaar. 

3 Parel-duiker
Nog een beroep voor duikfanaten! Een parel-duiker in Amerika verdient per dag $500, maar als je echt voor de big money gaat, dan moet je naar Australië. Daar verdien je namelijk $1300 per dag! Je moet er wel wat voor over hebben, want het is een redelijk riskant beroep. 

4 Bounty hunter
Ken jij de gelijknamige film met Jennifer Aniston en Gerard Butler? Dan weet je vast wel dat een bounty hunter criminelen opspoort die tijdens hun borgtocht zijn gevlucht. Hoe meer risico je loopt, hoe meer geld je ermee kunt verdienen. 

5 Voice-over 
Reclames en tekenfilmpjes inspreken lijkt heel makkelijk, maar daar vergis je je nog in! Niet veel mensen zijn hiervoor geschikt en daardoor is het salaris van een voice-over zo hoog. Als je vijf minuutjes een tekenfilm of reclame inspreekt, dan verdien je al zo'n $325.

6 Lipstick-lezer
Wist je dat je aan de hand van de afdruk van je lipstick je toekomst kunt voorspellen en dat je persoonlijkheid ervan af te lezen is? Of het waar is weten we niet, maar een lipstick-lezer brengt hiermee wel brood op de plank. Deze vrouw is meestal aanwezig op high-tea's en feestjes, en verdient $25 tot $30 per uur. 


Bron

7 Menselijke vogelverschrikker
Boeren zijn niet dol op vogels, omdat zij hun oogst kunnen aantasten. Daarvoor zijn vogelverschrikkers uitgevonden. Maar als de vogels hen te slim af zijn geworden, dan kunnen ze altijd een menselijke vogelverschrikker proberen. In Amerika kun je $10 tot $15 verdienen als menselijke vogelverschrikker. 

8 Waterglijbaan-tester
Op vakantie is het uiteraard super mega extreem belangrijk dat er een goede waterglijbaan is! Deze moet dan ook eerst getest zijn door een waterglijbaan-tester. Hij of zij test glijbanen in luxe resorts en pretparken op onder andere veiligheid en snelheid. Als waterglijbaan-tester krijg je niet alleen lekker betaald, maar je krijgt ook de kans om naar luxe oorden af te reizen. Droombaan! 

9 TV- of filmfigurant
Het is sowieso een kick om jezelf te zien op de achtergrond van een film of tv, maar het verdient ook nog eens goed! In Amerika kun je rekenen op een bedrag van $200 per dag. Misschien word je wel ontdekt en kun je later voor nog meer geld een hoofdrol scoren, maar dat is waarschijnlijk onze rijke fantasie ;-). 

10 Oppasser van luxe huizen
Een groot en luxe huis hebben is hartstikke leuk, maar ook een groot risico. Inbrekers zijn namelijk dol op luxe huizen, omdat ze weten dat er veel te halen valt. Daarom nemen veel rijke mensen een oppasser in huis, voor als zij op vakantie zijn. Dan weten ze (bijna) zeker dat hun dure spullen er nog zijn als ze weer terugkomen! Als oppasser mag je gratis in een luxe huis wonen en daarbij krijg je ook nog eens $200 zakgeld per week. Niet verkeerd! 


Bron

Welk ongewoon baantje zou jij wel willen?

Bron: careeroptionsmagazine