Films & Series

6 series die je deze zomer moet zien

Iedereen op de redactie kijkt weleens (lees: bijna dagelijks) een serie. Niks is fijner dan met een dekentje en wat lekkers op de bank naar je favo tv-serie te kijken. Maar ja, je hebt niet altijd tijd om het te kijken. De vakantie het perfecte moment om je series weer bij te kijken en om nieuwe series te ontdekken. Wij zetten 6 tv-series uit het afgelopen jaar voor je op een rij die je deze zomer moet gaan kijken! 


Bron

Dit serieseizoen (september 2012 tot september 2013) zijn er weer veel leuke series op de Amerikaanse tv verschenen. Helaas is er tijdens de schoolweken veel minder tijd om ze allemaal te bekijken, maar gelukkig is er nog de vakantie. Als het zonnetje een keer niet schijnt, als al je vriendinnen op vakantie zijn of omdat je er gewoon zin in hebt! 

Wij zijn fan van de onderstaande series en we zijn niet de enige! De meeste series (met uitzondering van The Fosters en Twisted, die zijn pas net op televisie) hebben al een seizoen 2 in de maak, die in september of oktober op de buis te zien zullen zijn. Dus pak de popcorn er maar bij, doe je voeten omhoog en kijken maar!

The Fosters

Watch on YouTube

Waar gaat het over? The Fosters gaat over een multi-etnische familie van twee moeders, pleegkinderen en biologische kinderen. Stef en haar partner Lena hebben een liefdevol gezin: Brandon (van Stef's vorige relatie) en hun geadopteerde tweeling Mariana en Jesus. Hun levens veranderen met de komst van Callie, een tiener die al veel heeft meegemaakt. Stef en Lena verwelkomen haar met open armen, maar of ze permanent kan blijven… 
Met wie? Teri Polo, Sherri Saum, Cierra Ramirez, David Lambert, Jake T. Austin en Maia Mitchell. 
Waarom kijken? The Fosters is een super verslavende serie over het leven van verschillende tieners. De kijkcijfers zijn erg goed en een tweede seizoen is zo goed als zeker. Het kijkt lekker weg en voor je het weet zijn de 40 minuten alweer voorbij. Daarnaast vinden wij het he-le-maal niet erg om naar de knappe koppen van Jake T. Austin en David Lambert te kijken… 

Arrow

Watch on YouTube

Waar gaat het over? Arrow vertelt de avonturen van de legendarische DC held Green Arrow in de moderne tijd. 5 jaar nadat Oliver Queen schipbreuk heeft geleden en gedacht dat hij was overleden, wordt hij levend aangetroffen op een afgelegen eiland in de grote oceaan. Nadat hij door zijn moeder, zus en beste vriend met open armen is ontvangen inStarling City, merken zij dat er iets in die 5 jaar veranderd is. Terwijl Oliver geheim probeert te houden wie hij is geworden, probeert hij met een oplossing te komen met de keuzes welke hij als jongen heeft gemaakt. Terwijl Oliver opnieuw zijn relaties met zijn vrienden en familie probeert op te pakken, creëert hij zijn alter ego, The Green Arrow, waarmee hij de strijd aan gaat met de verkeerde acties van zijn familie en de ziektes van de maatschappij om zo Sterling City weer in de vergane glorie te herstellen.
Met wie? Stephen Amell, Katie Cassidy, David Ramsley en Willa Holland. 
Waarom kijken? Arrow is razend spannend en mysterieus. Knappe mannen, romantiek, actie en een goed verhaal: wat wil je nog meer?! 

The Carrie Diaries

Watch on YouTube

Waar gaat het over? The Carrie Diaries begint in 1984, als Carrie net zestien is. Ze woont op dat moment nog buiten New York en haar vriendinnen Charlotte, Samantha en Miranda zijn nog even niet in beeld. Daarvoor in plaats krijgen we drie andere vrienden. Mouse, Maggie en Walt. Carrie woont in 1984 met haar vader en zusje in Connecticut, haar moeder is een paar jaar ervoor overleden. Carrie's vader wil dat ze advocaat wordt en Carrie vertrekt voor een stage bij een advocatenkantoor naar New York. Daar ontmoet ze een redacteur van Interview Magazine en dan….
Met wie? AnnaSophia Robb, Brandan Dooling, Ellen Wong en Kate Findlay. 
Waarom kijken? We hebben al meerdere keren over The Carrie Diaries geschreven: we love it! Ook al speelt het zich af in de jaren '80, de fashion is fantastisch en de avonturen van de jonge Carrie zijn spannend en verslavend. Seizoen 2 wordt in september uitgezonden, dus zorg dat je dan up-to-date bent ;-). 

Nashville

Watch on YouTube

Waar gaat het over? Nashville draait om twee countryzangers, Rayna Jaymes die al jaren aan de top staat wiens ster dalende is, en Julliete Barnes een nieuwkomer wiens ster juist rijzende is. Rayna’s recordlabel stelt voor dat ze in het voorprogramma gaat zingen bij de concerten van Juliette. Beide dames kunnen elkaar niet uitstaan. Juliette ziet Rayna als vergane glorie, en Rayna vindt de bubble gum country waar Julliete succes mee heeft geen echte muziek.
Met wie? Connie Britton, Hayden Panettiere, Clare Bowen, Eric Close, Charles Esten en Jonathan Jackson.
Waarom kijken? We love Hayden & we love music! De verhaallijnen zijn juicy, maar niet onrealistisch. Bovendien leveren de acteurs een knap staaltje acteerwerk, Connie Britton is onlangs zelfs genomineerd voor een Emmy award! 

Twisted

Watch on YouTube

Waar gaat het over? Deze nieuwe serie gaat over Danny. Danny is een tiener van 16 jaar en heeft een moeilijke jeugd gehad. Hij is sinds kort weer bevriend met zijn twee beste vrienden van vroeger. Alles lijkt weer goed te gaan, maar als een student dood gevonden wordt in haar huis wordt Danny opeens hoofdverdachte in deze zaak.
Met wie? Avan Jogia, Maddie Hasson, Kylie Bunbury, Kimberly Quinn, Sam Robards, Ashton Moio en Denise Richards
Waarom kijken? Spanning, sensatie en knappe jongens? YES PLEASE!

The Mindy Project

Watch on YouTube

Waar gaat het over? The Mindy Project stelt het personage Mindy Lahiri centraal. Zij heeft een succesvolle carrière als gynaecologe, maar toch probeert ze wanhopig te breken met de slechte gewoontes in haar persoonlijke leven. Zo maakt ze ongepaste speeches op het huwelijksfeest van haar ex, slaagt ze er in om bijna te verdrinken in het zwembad van een onbekende of gearresteerd te worden voor ongepast gedrag, juist voor ze een baby ter wereld moet brengen. Daarnaast kan Mindy ook elke film met Meg Ryan citeren, zowel de slechte als de goede, omdat op het einde Meg Ryan altijd met de man gaat lopen.
Met wie? Mindy Kaling, Ed Weeks en Chris Messina. 
Waarom kijken? Mindy's belevenissen zijn hilarisch en herkenbaar. Als je op zin hebt om 20 minuten lang in een deuk te liggen, dan is The Mindy Project echt iets voor jou! 

Welke serie(s) ga jij deze zomer kijken?

Must reads 👀