Beauty

To do: Face-Yoga

Het is heerlijk om je gezicht goed te verzorgen. Je wast het iedere dag, smeert het in met dag- en nachtcrème en breidt je routine misschien uit met een tonic, serum, of maskertje hier en daar. Je kunt echter ook aan je gezicht werken zonder al deze producten: met face-yoga! Lees hier meer!

Face-yoga betekent eigenlijk gewoon het 'trainen' van je gezicht. Door dagelijks gezichtsoefeningen te doen kun je namelijk je huid soepeler maken en daarmee ook rimpels voorkomen! Met deze oefeningen zorg je eigenlijk voor een minifacelift, maar dan helemaal natuurlijk en gratis.

De oefeningen zijn heel makkelijk. Daarnaast kun je ze doen wanneer het jou uitkomt en waar je maar wil, bijvoorbeeld als je net wakker wordt of voor de televisie. Door het trainen van je gezichtsspieren zorg je er ook voor dat de doorbloeding geactiveerd wordt en je een mooie en gezonde teint krijgt. Alleen maar voordelen, dus ga vandaag nog aan de slag! 


Bron: huffingtonpost

De oefeningen: 

1: Tuit je lippen. Trek je mond zo ver mogelijk naar links en daarna zo ver mogelijk naar rechts. Herhaal dit voor beide kant vijfentwintig keer. 

2: Maak met je mond 25x de beweging van heel overdreven 'AAAAA' zeggen. Geluid erbij maken mag ;-).

3: Doe dit ook voor de klanken U, I, M, W, O, C, Y en Z. 3x per letter, overdrijf lekker, dit is alleen maar beter voor je gezicht! 

4: Maak een kusbeweging met je mond en sper je mond daarna zo wijd mogelijk open. Doe dit twintig keer, maar doe de eerste tien keer extra langzaam.

5: Blaas je wangen op en houd de lucht een tijdje binnen. Tuit daarna je lippen en laat de lucht langzaam uit je mond ontsnappen. Dit is goed tegen lachrimpeltjes!

6: Open je ogen zo ver mogelijk, zodat je je voorhoofd helemaal optrekt. Houd dit even vast en laat het daarna weer los. Doe dit dertig keer. Begin met tien keer.

7: Voor wangen en het neus-mond gedeelte, check deze video, waarin verschillende oefeningen worden uitgelegd en voorgedaan (wel in het Engels).

Succes met oefenen! Enneh.. Zorg er wel even voor dat je alleen bent wanneer je de oefeningen uitvoert, het ziet er namelijk erg gek uit ;-).

Wat vinden jullie van face-yoga, en heb je weleens eerder gezichtsoefeningen gedaan?