Girls Issues

Girls Issues #18: ‘Ik heb veel last van zweetplekken’

girls-issues-18

Heb je ruzie met je vriendinnen? Boytrouble? Of een super gênante vraag? Say no more! Vertel jouw situatie aan Girlscene en wij helpen jou met al je Girls Issues. 

Girls Issues: ‘Ik heb veel last van zweetplekken’

Sophie (15) heeft last van puistjes die niet weggaan.

Hey Girlscene,

Ik heb een probleem waar ik heel erg mee zit, en dat is dat ik heel veel zweet. Wanneer ik een T-shirt met mouwen aanheb, heb ik binnen een paar minuten al donkere vlekken onder mijn armen en ik merk dat anderen dat niet hebben.

Daardoor heb ik vaak topjes aan, maar ik wil ook gewoon graag shirtjes aan!! ik heb al verschillende deodorants gebruikt, maar tot nu toe nog zonder succes.

Kunnen jullie mij hier alsjeblieft mee helpen? Ik ben echt hopeloos en vind het super vervelend.

xxx Sophie

Lees ook:
Girls Issues #17: ‘Ik durf mijn baan niet op te zeggen’

Lieve Sophie,

Wat vervelend dat jij zo snel last hebt van zweet onder je oksels, maar geloof ons, je bent écht niet het enige met het probleem. Hoewel we begrijpen dat je je er niet fijn bij voelt, hoef je je er dus echt niet voor te schamen. De reden dat sommige mensen meer zweten dan anderen is niet helemaal duidelijk, er zijn wel een aantal oorzaken voor overmatig transpireren zoals roken, te veel koffie drinken, overgewicht, veel gekruid eten, stress en bepaalde medicijnen. Maar het kan ook komen door de puberteit. In de puberteit heb je meer last van hormoonschommelingen en dit kan ook leiden tot overmatig transpireren. Goed, allemaal leuk en aardig, maar wat doe je er tegen?

Er zijn speciale okselpads op de markt die het ergste zweet opvangen. Deze kun je bijvoorbeeld kopen bij de Etos. Ook kan het verstandig zijn om zo min mogelijk synthetische stofjes te dragen, deze zorgen ervoor dat je nog sneller gaat zweten, kies liever voor katoen of andere natuurlijke materialen. In rood, grijs en blauw vallen zweetvlekken het meeste op, dus vermijd ook die kleuren.

Bovenstaande oplossingen lossen het probleem echter niet op. Je zegt dat je alle deo’s al een keer gebruikt hebt, maar heb je al eens Odorex Extra Dry gebruikt? Dit gebruik je naast je deodorant ongeveer twee keer per week ‘s avonds. Het zit in een klein flesje en het vloeibare goedje dep je op je oksels. De eerste keren kan dit heel erg prikken (zeker als je net je oksels geschoren hebt), maar dit werkt écht!

Daarnaast zorg je er natuurlijk voor dat je iedere dag schone kleding draagt en dat je jezelf minstens één keer per dag wast, maar dat hoeven we je vast niet meer te vertellen ;-). Heel veel succes! En no worries, dat zorgt alleen maar voor meer zweetaanvallen!

Liefs,
Girlscene

Zit jij ook met een brandende vraag? Heb je hulp of juist tips nodig voor een bepaalde situatie? Of weet je je echt even geen raad met je BFF? Laat Girlscene je helpen door het insturen van je ‘Girls Issues’ en laat je vraag beantwoorden. Mail dan naar info@girlscene.nl.​