Beauty

Updo’s voor het warme weer!

Eindelijk is het zomer! Al dagenlang stijgt de temperatuur tot ongekende hoogten. Heerlijk! Hoewel de zon voor je kleurtje érrug fijn is, is de hitte voor je kapsel niet altijd even gewenst. Je haar gaat ervan krullen, kroezen, jeuken, en het is gewoon WARM op je hoofd! Welke kapsels zijn dus geschikt voor het warme weer? Wij zetten er een paar op een rij!

Het fijnst voor jouw hoofd en haar is dat je je haar vast draagt. Zo beperk je kroezend of opkrullend haar door het vochtige weer en is het niet zo warm in je nek. 

# Vlecht
Je haar invlechten is een goede manier om je haar lekker strak en vast te houden. Vlecht je haar in door met drie kleine plukjes bovenop je hoofd te beginnen en bij elke slag een beetje haar bij te pakken. Werk door tot onderaan je hoofd en maak je vlecht netjes af. Je haar blijft heel de dag zitten, krult niet op en is niet zo warm in je nek. Toch last van die vlecht in je nek? Draai hem in een klein knotje in je nek en zet hem vast met een speldje. 


Bron: pavlinajagrova

# Knot
Makkelijk, zomers, en snel: de knot. Tegenwoordig is een rommelige knot ook helemaal hip, dus het hoeft niet zo netjes! Alles wat je nodig hebt is een elastiekje en eventueel twee á drie schuifspeldjes. Pak je haar bij elkaar, wat hoger op je hoofd. Draai je elastiekje er een keer omheen, en zorg er bij de tweede en eventueel derde keer voordat er telkens wat haar onder het elastiekje blijft zitten zodat je een knot creëert. Met de schuifspeldjes kun je de losse haartjes in je nek vastzetten en je knot op zijn plek houden. Voor een leuk zomers effect kun je er nog een bloem in steken of een sjaaltje om je hoofd knopen!


Bron: tissah

Een variant op deze versie is dat je je haar eerst in een hoge staart vastmaakt. Vervolgens maak je een of twee vlechten van je haar, die je daarna om je elastiek heen in een mooie knot draait. Zet het vast en je hebt een opvallende knot!


Bron: refinery22

# Knot met originele twist
Dit is ook een hele leuke en originele versie van de knot! Buig voorover en begin je haar van onderaf in te vlechten, vanaf je nek richting je kruin. Ga door tot je ongeveer halverwege je hoofd bent en pak de rest van je haar vast om een staart te maken. Draai je haar daarna om je elastiek heen en zet je knot vast met schuifspeldjes of klemmetjes. 

Bron: projectnaturalbeauty

# Vlecht-visgraat-feestje
Dit is een echt zomerkapsel, wat wel wat meer tijd vergt. Verdeel je haar in drie delen; beide zijkanten en in het midden van je hoofd. Vlecht het linkerdeel en zet het even vast. Vlecht het middelste deel van je haar 'in' en zet het onderaan vast met een elastiekje. Het rechterdeel van je haar kun je als visgraat invlechten, of als een normale vlecht. Pak je haar onderaan bij elkaar en draai het naar binnen, zet het vast op je hoofd met een klemmetje. Trek nog wat plukjes los aan de voorkant voor een speels effect. Check hier de uitgebreide tutorial.

Voor welk kapsel kiezen jullie met dit warme weer?