Lifestyle

Getest: Animal Crossing New Leaf

Vakantie vieren is natuurlijk heerlijk, maar we moeten ook toegeven dat we ons stiekem weleens stierlijk vervelen… Of het nou is omdat al je vriendinnen op vakantie zijn of omdat je een lange reis moet afleggen naar de zomerse bestemming, soms zien we de uren aan ons voorbij kruipen. Toen wij hoorden over Animal Crossing New Leaf, dachten wij: dit zou weleens de oplossing kunnen zijn! Tijd om te testen. 

De Nintendo 3DS XL is klein zodat je hem makkelijk in je koffer kunt meenemen en bovendien weegt hij ook niet veel. Met een leuk spelletje erbij is je anti-verveelpakket compleet. Oja, je hebt wel een stopcontact nodig om hem te kunnen opladen, want voor je het weet kun je niet meer zonder!

Ken jij Animal Crossing al? Het spelletje is sinds deze zomer verkrijgbaar, maar Animal Crossing New Leaf heeft een heel nieuwe insteek gekregen! In plaats 'gewoon' een inwoner te zijn van je zelfverzonnen stad, ben je nu zelf de burgemeester. Je kunt dus alles helemaal zelf bepalen en je kunt je stad nog persoonlijker maken. 

Nu is het tijd om hem zelf te testen!

Het begint met het spel installeren, dit neemt ongeveer 5 minuten in beslag. Je maakt je eigen poppetje en dan stapt jouw poppetje in een trein. Je raakt dan aan de praat met iemand en je vult zo wat gegevens in zoals de naam van je stad. Het eerste wat ons opvalt? De grappige stemmetjes van de inwoners! Wanneer je in Animal Crossing New Leaf arriveert, word je aangezien voor de nieuwe burgemeester, een spannend begin van je leven in het stadje. Gelukkig zijn er altijd aardige inwoners in de buurt voor uitleg. 

Oke, tijd om even rond te lopen. In het begin is het een beetje onduidelijk wat je precies moet doen, maar al gauw heb jij je eigen tentje en kun je beginnen met je nieuwe baan. En geen zorgen, je krijgt als snel een eigen huisje dat je helemaal zelf kunt inrichten ;-). 

Wat kun je nog meer in het spel doen?
– Maak de stad mooier met bouwprojecten en neem deel aan openingsceremonies.
– Open een club om tot diep in de nacht te feesten, een café om koffie in te drinken, of de Dream Spa om steden van andere spelers van over de hele wereld te bezoek.
– Als burgemeester kun je ook wetten instellen om te bepalen hoe je stad functioneert: als je een nachtdier bent, kun je bijvoorbeeld de winkels tot s avonds laat open laten. Of wat dacht je van een prachtige stad waar de bloemen nooit bewaterd hoeven te worden?
– Ontwerp je eigen kleding! Zo kun je je eigen zomercollectie ontwerpen. 
– Je kunt je uitleven als binnenhuisarchitect met een enorm aantal meubels en soorten behang, zodat je de stijl van je huis perfect kunt afstemmen op je smaak of de veranderende seizoenen.
– Je kunt je eigen stad ook delen met vrienden! Zo kunnen jullie bij elkaar op bezoek gaan. 
– Graaf fossielen op en geef ze aan het museum.
– Ga naar het strand of bezoek een tropisch eiland.  
– Elke speler heeft één soort hoofd fruit, zo kun je namelijk fruit onderling uitwisselen en als je het fruit plant dan groeit er een fruitboom uit. Wij van Girlscene hadden de appels, Vrouwen.nl had peren en Ze.nl had kersen.


Animal Crossing New Leaf kun je ook samen met je vrienden spelen! Danique testte het uit met collega's Claartje van Vrouwen.nl en Marleen van Ze.nl. 

Het leuke van Animal Crossing New Leaf is dat je je persoonlijke stijl kunt uitdrukken in de stad, kleding en huis. Voor de meiden die al eerder Animal Crossing hebben gespeeld: veel dierlijke personages uit de voorgaande edities keren ook in deze game weer terug! Die hoef je dus niet te missen. Wij vinden Animal Crossing New Leaf leuk voor in de vakantie, omdat de uren echt aan je voorbij vliegen! Die saaie ritjes in de auto of regenachtige middagen kun je dus makkelijk overleven.

Meer informatie en tips & tricks? Neem dan een kijkje op de website

Wat vind jij van Animal Crossing New Leaf? Zou jij het wel een keer willen spelen? Op heb je 'm al in huis?