News

Cory Monteith’s allerlaatste rol…

We waren allemaal geschokt toen wij hoorden dat Glee-acteur Cory Monteith is overleden. Dat hij veel te vroeg is overleden, daar kan niemand het mee oneens zijn. Cory was een geweldige acteur en hij was van plan om ons nog veel meer van zijn acteerwerk te laten zien. Zijn allerlaatste rol is in de film 'McCanick', waarin hij een drugsverslaafde speelt. Een heftige en herkenbare rol voor de acteur. Lees hier meer over de film en bekijk een clip uit Cory's allerlaatste film…

De hele wereld stond op zijn kop toen Cory Monteith op 31-jarige leeftijd dood was gevonden in zijn hotelkamer na een avondje stappen. Gisteren werd de autopsie verricht, maar de doodsoorzaak is nog steeds niet bekend. Veel mensen gaan ervan uit dat hij is overleden aan een overdosis, aangezien het bekend is dat hij met verslavingsproblemen kampte.

In de nieuwe film 'McCanick' speelt Cory de rol van Simon Weeks, een gewelddadige, drugsverslaafde straatjongen. Josh C. Waller, regisseur van de film, wilde Cory in eerste instantie niet casten voor de rol, want hij had een 'kleine drugsjongen' in zijn hoofd en de acteur pastte volgens hem niet in dat plaatje. Maar Cory wilde de rol zo graag, dat de regisseur toch overstag is gegaan: ''Toen ik hem ontmoette, werd het meteen duidelijk hoe graag Cory de rol wilde. Hij praatte openlijk over zijn verleden en hij wilde dingen in zijn jeugd gebruiken in zijn acteerwerk. Dat had hij nog niet eerder kunnen doen. Cory zei niet dat het een therapeutische rol voor hem was, maar het was wel zo.''

'McCanick' werd gefilmd op locatie in Philadelphia. Cory vloog op zijn vrije dagen van Los Angeles (waar Glee wordt gefimd) naar Philadelphia. Volgens de regisseur keek Cory terug op zijn heftige verleden, maar tegelijkertijd keek hij uit naar de tijd na Glee: ''Hij had zoiets van 'Ik kan niet voor altijd in Glee blijven spelen'".

Cory heeft zijn verleden gebruikt voor de rol, maar het is bekend dat hij recentelijk ook nog tegen zijn problemen vocht. De laatste keer dat Josh C. Waller de acteur zag, was na zijn tijd in rehab. De regisseur liet hem toen een stukje van 'McCanick' zien. Cory zag er volgens hem fit uit, maar hij wilde er ook niet te veel details over kwijt. Wel heeft Cory toegegeven dat het een moeilijke tijd is, maar dat het leven er weer rooskleurig uitzag.

Bekijk hieronder een clip van Cory in de film 'McCanick':

Wij kunnen niet anders zeggen: Cory is echt veel te vroeg overleden…

Wat vind jij van de film 'McCanick'? Vind je het dapper dat hij zo'n heftige en herkenbare rol heeft gespeeld?

Bron: eonline, ohnotheydidnt