Beauty

Oeps, te veel zelfbruiner!

Na een eindeloze winter en met een zomer die maar niet helemaal van de grond wil komen, is een spray-tan of zelfbruiner de perfecte oplossing. Het is ideaal: 's avonds even goed insmeren, lekker gaan slapen en wakker worden met een zomers bruin kleurtje. Tot het moment dat je in de spiegel kijkt en je benen de kleur hebben van een wortel! Maar no fear: wij helpen je met damage control! 

Of het nu komt door de kwaliteit van de zelfbruiner of omdat je het er te dik op hebt gedaan, die onnatuurlijke kleur is nooit fijn. De beste bronze-experts hebben wat tips op een rij gezet die de schade enigszins kunnen beperken! Zo hoef jij er nooit meer uit te zien als een Oempa Loempa.

Bron: spraytanbyronbay

Citroenen
Toevallig citroenen in huis? Lucky you! Om je kleurtje er af te halen is alles wat je nodig hebt citroensap en bak- of zuiveringszout of een beetje bakpoeder. Maak er een mix van en smeer het op je huid. Laat het een paar minuten intrekken. Als je het er afspoelt is de kleur opgenomen door het goedje en heeft jouw huid weer een normalere kleur!

Scrubhandschoen
Oké, deze optie werkt eigenlijk het best als de zelfbruiner er zo kort mogelijk op zit. Met een scrubhandschoen kun je de bruin/oranjekleur grondig van je huid afscrubben. Ga eerst een paar minuten onder de douche staan of week je huid in een bak water. Maak daarna met een vochtige scrubhandschoen ronddraaiende bewegingen op je huid. De dode huidcellen zullen van je huid verwijderd worden, inclusief zelfbruiner!

Soak it
Een andere tip van een bronze-expert is je huid weken. Ga in een warm bad zitten en laat je huid helemaal zacht worden. Dit is de minst agressieve manier om dode huidcellen los te maken. Meng wat (bruine) suiker met wat honing of olijfolie en scrub jezelf daar zachtjes mee. Zo exfoliëer je je huid en stimuleer je celvernieuwing. Je huid zal er hierna al een stuk beter (en minder oranje) uitzien.

Borstel!
Dit is een heftige aanpak. Borstel jezelf met een borstel zoals deze in de douche of in bad zónder het water al aan te zetten. Dus op de droge huid. Smeer je daarna in met (baby-) olie en eindig met een scrub. Een olie voordat je gaat scrubben bevordert het verwijderen van dode huidcellen. Laat de olie tien minuten intrekken voordat je begint met scrubben. Het werkt hydraterend en zorgt ervoor dat je huidcellen heel licht uitzetten. Wanneer je daarna je huid scrubt zal de zelfbruiner er ook af gaan! Spoel jezelf na de scrub helemaal af met water en zie het resultaat. Tip: doe dit liever niet op je gezicht, tenzij je heel voorzichtig doet.


Bron: weheartit

Go chemical
Het is een stuk minder natuurlijk dan de boven beschreven methodes, maar sommige (chemische) producten werken goed voor het verwijderen van zelfbruiner. Een daarvan is aceton, of nagellakremover. Wees hier héél voorzichtig en subtiel mee, en gebruik het het liefste op kleine plekken of op je handen. Op grotere gebieden kun je eens ontharingscrème proberen. Deze breng je aan op je huid, laat je even intrekken en spoel je er daarna af. Het is best heftig spul, en verwijdert natuurlijk ook je haartjes, dus let op hoe en waar je het gebruikt. 

Heb jij weleens een zelfbruiner 'ongelukje' gehad en hoe heb je dat toen opgelost?