Lifestyle

8 originele manieren om geld cadeau te geven

Soms weet je gewoon niet wat je iemand moet geven voor zijn of haar verjaardag, feestje, uitreiking of verhuizing. Of iemand heeft er specifiek om gevraagd: geld. Wij kunnen ons voorstellen dat je het misschien ‘stom’ of saai vindt om het gewoon in een envelopje te stoppen en daarmee basta. Daarom hebben wij voor jou 8 léuke manieren om geld te geven op een rijtje gezet!

#1 Vries het in
Gebruik hiervoor een (groot) glas. Doe er een laagje water in wat net wat hoger is dan een munstuk als het rechtopstaat. Zet het muntje of de muntjes rechtop in het glas, en laat het bevriezen. Wanneer het na twee uur bevroren is voeg je de volgende laag toe, net zolang tot het glas vol is of al het geld er in zit. Wanneer het feestje of de verjaardag is haal je het glas uit de vriezer, doe je er een leuk lintje of een strik omheen, en heb je een super origineel cadeau! Het is ook een optie om in een ijsblokjesvorm te vullen en ik elk vakje een muntje te doen. De blokjes doe je daarna in een vaasje of glas en het ziet er superleuk uit!

#2 Gebruik een (paas-) tak
Zoek een tak uit met een mooie vorm. Dit kan de vorm van de tak zelf zijn, bijvoorbeeld buigend, maar ook een met veel vertakkingen. Bevestig je briefjes (als je het met meerdere doet) en/of muntjes aan een lintje en hang deze op verschillende hoogten aan de tak. Je kunt de lintjes of de tak zelf nog versieren voor een leuk effect, en ook bijvoorbeeld de verjaardagskaart ertussen hangen. De lintjes kun je aan de briefjes bevestigen met een stukje plakband, aan de muntjes met plakband of door er een lintje kruislings omheen te binden. 

#3 Origami
Ben je goed in knutselen, vouw dan eens een leuke vorm van het geld dat je cadeau wil doen. Maak een bootje, hartje of blouse van het briefje, en plak het op een leuke manier op een kaart of vel. 

#4 Appel
Oké, dit klinkt misschien raar, maar wat ook een leuke manier is om geld te geven, is in een appel! Het enige wat je nodig hebt is een hamer of iets waarmee je goed kunt ‘tikken’ en een grote appel. Verzamel je muntstukken en sla ze één voor een in de appel! Zo krijg je een heel grappig effect. 

#5 Ballonnen
Kies een paar leuk gekleurde ballonnen uit. Het leukste is natuurlijk met verschillende kleurtjes! Stop je muntje of briefje door de opening van de ballon en blaas hem op. Doe dit met verschillende ballonnen, en bind ze daarna bij elkaar zodat je een leuke bos ballonnen hebt. Ze moeten kapot geprikt worden om bij het geld te komen!

#6 Money Muffins
Ga bakken! Maak een lekkere muffin- of cupcakebeslag (deze pakken kun je in elke supermarkt kopen, het is heel makkelijk!) en vouw de cakevormpjes uit. Leg een muntje in elk vormpje, en doe hier je beslag op. Bak ze gewoon in de oven hoe je het normaal ook zou doen, en versier de cupcakes op een leuke manier! Wel even de muntjes goed wassen voordat je dit doet. Een andere manier is de cakejes maken, en als ze klaar zijn er een muntje met je duim induwen. Versiering erop en je ziet er niets van!

#7 Cactus
Maak je eigen cactus! Pak een leuk klein potje en doe er wat grond in. Snijd een komkommer of courgette doormidden (of hoe lang/kort je hem ook wil hebben) en steek hem in het zand. Maak met een mesje kleine inkepingen in de komkommer, en stop daar je muntjes tussen. Voor een extra effect kun je er nog prikkertjes tussen steken. Klaar is je mini geldcactus!

#8 Biertje?
Gebruik hiervoor een bierglas of een bierpul. Koop een pot goedkope, gele gel en doe dit in het glas. Verdeel ook je muntjes hierin. Dit ziet er superleuk uit want ze blijven op verschillende hoogtes zitten! Het schuim van het bier kun je nabootsten met scheerschuim of mousse voor je haar! De jarige zal zijn vingers eens goed vies moeten maken om bij het geld te komen! 

Bedankt Laura, voor de tip voor dit artikel!

Beeld: iStock