Food

Healthy: zuiveldrank z贸nder suiker, vet en zoetstoffen

Jullie hebben misschien de laatste tijd via Girlscene of via verschillende blogs iets meegekregen van de trend om minder of geen suiker meer te eten. Suiker is namelijk een gifstof voor je lichaam. Optimel heeft hier al heel snel op ingespeeld en een nieuwe zuiveldrank gelanceerd: Optimel Puur. Het is de eerste drinkyoghurt zonder toegevoegd suiker, zonder vet én zonder zoetstoffen!

Optimel Puur is een 100% natuurlijke drinkyoghurt en bestaat uit slechts drie ingrediënten: verse magere yoghurt, vruchtensap en natuurlijk aroma. We zijn in de afgelopen jaren met zijn allen steeds meer gewend aan zoete smaken, die dan ook bijna overal in verwerkt worden. Zelfs in kipfilet voor op je brood! De laatste tijd is er een steeds groter wordende groep mensen die weer ‘puurder’ willen gaan eten: eten met zo min mogelijk toegevoegde stoffen, zoals suiker en zoetstof.


De helft minder zoet 
Jullie hebben misschien vast weleens Optimel yoghurtdrink gedronken. Deze werd in 1998 geïntroduceerd en was zonder toegevoegd suiker. Toen al vooruitstrevend! Deze drank is er in allerlei exotische smaken. Optimel Puur is de helft minder zoet dan de bekende yoghurtdranken van het merk. Toch bevatten ze allebei evenveel vitaminen, calcium en eiwit! Ook het calorieënaantal is gelijk gebleven: 32 kcal per 100 ml.

Ik ben onlangs naar de presentatie van de nieuwe zuiveldrank geweest. Daar mocht ik proeven van de drie nieuwe smaken en kreeg ik uitleg over de ingrediënten. Chefkok Ron Blaauw verzorgde een diner waarin hij zelfs Optimel Puur in verwerkte! Optimel Puur is een frisse yoghurtdrank die inderdaad minder zoet is dan zijn voorganger, maar nog wel een vleugje fruit in te herkennen is. Ik ben fan!


Tijdens het Optimel event kon ik alvast proeven van de nieuwe smaken. Mijn favoriet: Optimel Puur perzik!


Het toetje, waarin Optimel Puur bosvruchten verwerkt zat. Superlekker en fris!

Optimel Puur ligt vanaf deze week in de supermarkten voor een adviesprijs van €1,45 en is verkrijgbaar in de smaken bosvruchten, perzik en citrus. Voor meer informatie, check: www.optimel.nl/puur.

Wat vind jij van Optimel Puur en ga je het proberen?