Lifestyle

De leukste hotspots van Leiden!

Het is altijd leuk om een dagje uit te gaan naar een andere stad! Gezellig winkelen, terrasjes pakken, uitgaan met vriendinnen. Maar wat zijn nu dé hotspots in een andere stad? We lichten elke keer de leukste hotspots uit van verschillende steden. Met deze keer de leukste hotspots van Leiden!

Oloroso, Breestraat 49


Bron


Bron: Kirtie

Olorso is de hotspot van Kirtie: ''Leiden is vooral bekend als studentenstad, maar het is ook een prachtige oude stad met mooie grachten en allemaal kleine steegjes waar je kunt wandelen. Een van mijn hotspots is Oloroso. Een super gezellig Spaans restaurant midden in de binnenstad. De sfeer is heel knus met lekkere fauteuils en rode lounge banken. Je kan hier erg heerlijke tapas kan eten en gezellig een drankje doen. De prijzen variëren, maar doordat je veel kleine gerechtjes kunt bestellen, kun je lekker veel delen. Vooral in de avond is het hier druk. Reserveren kan dan geen kwaad. Tip! Reserveer een van de loungebanken.''

Ma Perle, Beschuitsteeg 12


Bron: Mai

De gouden shopping tip van Mai is sieradenwinkel Ma Perle. De sieraden bij Ma Perle in Leiden zijn zelf ontworpen en handgemaakt. De sieraden zijn het beste te omschrijven als hip en vrolijk. De materialen die gebruikt worden bij het maken van de sieraden zijn van hoge kwaliteit. De winkel in het centrum van Leiden is ruim en licht, bovendien hangt er een leuke sfeer. Ma Perle zorgt ook voor het herstellen van jouw sieraden wanneer deze opnieuw geregen of geknoopt moeten worden. Met een sieraad van Ma Perle maak je je outfit helemaal af.

Annie's verjaardag. Hoogstraat 1a


Bron

Suus heeft een aantal hotspots ingestuurd en een daarvan is Annie's Verjaardag. ''Als je in Leiden woont kun je bijna niet om dit cafe/restaurant heen. Annie's verjaardag (in de volksmond ook wel: de Annie's) heeft een terras op het water. Het binnengedeelte is heel knus ingericht en doet een beetje 'grotachtig' aan doordat het lager gelegen ligt dan de stad, onder de straat. Je kan hier terecht voor lunch, diner en borrel.'' zegt Suus over deze hotspot.

Donatello's, Haarlemmerstraat 20


Bron

Suus raadt ook Donatello's in de Haarlemmerstraat aan: ''Donatello's is een pizzeria waar je voor een schappelijke prijs heerlijk kunt eten. Ze serveren niet alleen pizza's maar ook verschillende soorten pasta.'' Een goed adresje voor studenten!

Anne & Max, Gangetje 2


Bron

Een andere hotspot van Suus is Anne & Max. Dit is een gezellige plek om lekker koffie te drinken en taart te eten terwijl je kan genieten van de drukte van de markt en het uitzicht over het bekende 'van der Werfpark'. Je kunt hier ontbijten, lunchen en (heerlijk) koffie drinken. Vergeet vooral de heerlijke taartjes, smoothies & frisse ranja varianten niet!

Estaminet Schommelen, Lokhorststraat 19


Bron

De laatste hotspot van Suus is Estaminet Schommelen. In dit hele kleine café kun je gezellig met je vrienden een drankje drinken aan de bar. Het leuke aan het café is dat er gaan barkrukken zijn, maar schommels!

Malle Jan, Nieuwsteeg 11


Bron

Onze Danique is dol op restaurant Malle Jan. In een van de mooiste en gezelligste buurtjes van de Leidse binnenstad vind je restaurant Malle Jan. Als je het historische pand binnenkomt proef je meteen de Bourgondische sfeer: een gezellige open keuken, een sfeervol interieur en een lekkere, gemoedelijke ambiance.

De Catwalk, Steenstraat 30


Bron

De laatste hotspot is De Catwalk. Hier kun je terecht voor traditionele Italiaanse koffie, een onweerstaanbaar gebakje of een niet te missen lunch. De Catwalk serveert espresso, cappuccino en specials als Iced Coffee’s en Yogi Thee. Voor de lunch kun je kiezen uit één van de bagels, sandwiches, pistoletjes of Waldkorn tosti’s. Zin in een middagje uit met vriendinnen? Boek een High Tea en geniet van verse thee uit het oudste Theewinkeltje van Nederland en van heerlijke zoete en hartige lekkernijen. De Catwalk heeft ook diverse glutenvrije producten.

Wij willen heel graag leuke hotspots uit andere steden uitlichten, maar wij weten daar helaas niet veel. Volgende keer willen wij graag de hotspots in Maastricht behandelen. Woon jij in Maastricht en/of weet je leuke tentjes die je echt wil aanraden, stuur dan je tip zo snel mogelijk naar info@girlscene.nl. Vermeld hierbij de naam + adres + waarom het zo leuk is. Zodat jouw hotspot in het volgende artikel komt!Wat is jouw favoriete hotspot in Leiden en zijn we nog leuke hotspots vergeten?