Fashion

Pimp je bikini!

Je kent het wel: na lang zoeken heb je nog stééds niet de perfecte bikini gevonden. In geen een winkel hebben ze wat jij zoekt en je raakt lichtelijk in paniek, want je gaat binnenkort op vakantie! Maar geen zorgen: hier vind je een DIY bikini. Zo kun jij zelf je perfecte bikini maken. Lees snel verder om te weten hoe. 

Girlscene-lezeres Rowena besloot na een lange zoektocht om zelf maar een leuke bikini te maken. Met een super leuk resultaat! Het is een leuke vorm van voorpret voor je vakantie en bovendien hoeft het maar heel weinig te kosten. Het geld dat je hebt overgehouden kun je weer mooi uitgeven aan ijsjes :-). 

Dit heb je nodig:
Een bikini (deze is van Henk Ten hoor voor €10,00)
Kralen (deze doos is van Action voor ongeveer €2,00)
Schelpjes
Dikker draad (voor de sliertjes)
Draad
Naald

Rowena is begonnen met het broekje. De kralen op het broekje heeft ze één voor één vastgemaakt, zodat ze stevig vastzitten en niet snel zullen losraken. Voor de sliertjes heeft ze dikker touw gebruikt, daar kraaltjes en schelpen aan gerijgd en deze vastgestikt op de bikini. De stiksels zul je niet zien zitten, want deze zitten onder de band. 

Bij het topje heeft ze ongeveer hetzelfde gedaan, alleen als extra heeft ze de schelpjes erop genaaid. Ze zijn aan de boven- en onderkant ook weer apart vastgenaaid, zodat ze niet snel zullen breken. De stiksels van de sliertjes heeft ze onder het onderste schelpje verstopt. 

Op de foto's kun je zien hoe Rowena het heeft aangepakt: 


Broekje: Stap 1


Broekje: stap 2


Broekje: Stap 3


Broekje: Stap 4


Top: Stap 1

Top: Stap 2


Top: Stap 3

Rowena: ''Het was super leuk en makkelijk om te doen. Ik heb totaal geen ervaring met dit soort dingen en het ging me aardig goed af. Ik heb er één middagje aan gezeten en vond het een leuke vakantiebezigheid!''

Bedankt voor de super leuke DIY, Rowena! 

Ga jij ook je bikini pimpen?