Beauty

10 volumeboosters voor va-va-voom haar

We willen het allemaal: een volle bos gezond, mooi en vooral volumineus haar. Maar dit is helaas niet voor iedereen weggelegd. Zelfs als je je best doet is je haar misschien na een werk- of schooldag weer ingezakt en futloos geworden. Wij hebben daarom voor jou tien tips op een rijtje gezet om het volume van je haar een boost te geven!

#1: Als je je haar al een geruime tijd op dezelfde manier styled, wordt het als het ware aangemoedigd om platter en futlozer te worden. Een goede manier om het volume weer terug te krijgen is het haar een keer de ‘andere kant op’ te dragen. Dus als je bijvoorbeeld altijd een scheiding links van het midden hebt, maak hem een keer rechts van het midden, of draag je haar recht naar achteren zonder scheiding.

#2: Het klinkt misschien wat vreemd, maar was je haar eens een keer achterstevoren. Begin met je conditioner en eindig met shampoo. Conditioner heeft namelijk de neiging om naast zijn voedende werking je haar zwaarder (en dus slapper en futlozer) te maken. Wanneer je eindigt met shampoo worden alle resten conditioner verwijderd. En schoon haar is levendig haar!

#3: Laat je haar op één lengte knippen, dan lijkt het het dikst, volgens N.Y.C. haarstylist Garren, die onder andere werkte met Cameron Diaz. Met te veel lagen in je haar kan je haar meer in strengen vallen en dat ziet er niet volumineus uit. 

#4: Als je sexy volume wil, ‘hou’ dan van je pluizige haar. Haal de kop van de föhn er af en blaas je haar op die manier droog. Je haar wordt zo ruwer terwijl het droog wordt en het helpt de haaraanzet haar volume te behouden. Eindig met het blazen van koude lucht op de haarwortels om je haar nog dikker te laten lijken. Je kunt daarna voorzichtig een lichte crème op je haar aanbrengen om het wat gladder te maken. 
#5: Oké, het klinkt echt zo onlogisch als het eten van een cheeseburger tijdens een dieet, maar je haar ‘vetter’ maken voor volume werkt echt. Lichte plantaardige en bloemenoliën zoals palm- en kokosolie helpen de zwaardere oliën op je hoofdhuid te ontbinden of op te lossen. Wanneer je daarna je haar wast wordt het veel dieper gereinigd.  

#6: Ooit gemerkt hoe glad en slap jouw schone en frisgewassen haar soms voelt? Buig je hoofd voorover, spray wat droogshampoo op je haar en schud je haar voorzichtig op je met je vingers, terwijl je de droogshampoo zachtjes inmasseert. Dit zal zorgen voor een enorme lift van je haar, zonder dat er een witte, poederachtige substantie van de droogshampoo overblijft. 

#7: Als je fijn haar hebt kan een lichtgewicht volumizer mist je haar een boost geven. Heb je dik haar? Ga dan voor crèmige formules: deze temmen je kroes of pluis zonder het minder vol te maken. Zit je hier tussenin? Ga dan voor een mousse, die precies de juiste hoeveelheid volume aan je haar geeft zonder het te verzwaren.  

#8: Als je haar er slordig of onverzorgd uitziet kan het zijn dat je hoofdhuid voeding nodig heeft. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat een gezonde hoofdhuid essentieel is voor een gezonde haargroei, stelt onderzoekster Ni’Kita Wilson. Zij adviseert dat je wekelijks je hoofdhuid moet masseren met een serum rijk aan vitaminen, speciaal voor de hoofdhuid. 

#9: Was je haar niet te vaak, en zéker niet dagelijks. Voor sommigen klinkt dit misschien onmogelijk, maar het is echt veel beter voor je haar. In het begin zal het misschien nog snel vet worden, maar je haar went eraan en dan kun je er zo drie dagen mee door. Van te vaak je haar wassen wordt je haar namelijk dunner en slapper. 

#10: Zet er eens een roller in! Rollers zijn namelijk echt niet alleen goed voor het creëren van een volle bos krullen. Of je nu gaat voor opgestoken haar of los, rollers kunnen altijd iets goed doen voor je coupe. Ze geven je haar een luchtige volheid en veerkrachtigheid. Blaas je haar soepel halfdroog en zet je haar in grote rollers. Begin te rollen aan de uiteinden van je haar en rol naar binnen. Laat je haar verder drogen met de rollers er in. Als je ze eruit hebt gehaald ga je losjes met je vingers door je haar en doe je je haar zoals je wil. Volume to the max!

Bron: InStyle, Elle, Glamour & Cosmopolitan | Beeld: iStock