Beauty

Test: Oriflame Bodymist

Lang leve de zomer! De warmte van de zon op je huid laat je wegdromen naar exotische oorden en andere verre bestemmingen. Maar in de zomer is het dragen van een parfum niet altijd fijn of optimaal. De geur kan vaak zwaar overkomen bij warm weer, de geur verandert van 'geurtoon' of kan zelfs vlekken op je huid achterlaten als je ermee in de zon gaat. Redding: Bodymists! Bodymists zijn de perfecte vervanging voor parfum. Ze zijn licht, breezy, niet zo sterk van geur maar geven net dat beetje frisheid mee. Oriflame ontwikkelde deze zomer drie varianten, die Girlscene voor jou test!

De bodymists
Er zijn drie limited editions uitgebracht: Mystic Caress, Whispering Breeze en Heavenly Blossom. Alle drie de geuren zijn geïnspireerd op de overweldigende schoonheid en rijke tradities van Japan. Oriflame heeft dan ook geprobeerd een Oriëntaalse geurbeleving te creëren. 

Het design van de flessen is mooi, kleurrijk en gedetailleerd. Wat ik vooral erg mooi vind is dat ook aan de binnenkant van de fles het karakter van de geur doorgaat. Door het spraywater heen is namelijk een decoratie te zien die de geur representeert. De geuren hebben alle drie een eigen karakter en de kleuren komen naar mijn mening perfect overeen met bijbehorende geur. 

Heavenly Blossom:


Deze mist is gebaseerd op kersenbloesem, bloementhee en een warm basisakkoord van sandelhout. Het is de zoetste geur van de drie. Als je erg fan bent van bloemen, is dit jouw geur. Als de geur een kleur zou moeten krijgen is het inderdaad roze. Ik houd zelf niet zo erg van zoete geuren, dus ik zou van de drie niet voor deze gaan, maar dat is natuurlijk erg persoonlijk!

Score: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (6/10)

Mystic Caress:

Deze body mist combineert geurnoten van pioenrozen, karamelthee, een vleugje gember en agarhout. De geur doet inderdaad denken aan een Oosters tafereel. Het is wat zoetig, houtig en ruikt zwoel. Door de noot van gember zit er nog een verassende 'wending' aan de geur. Deze geur is het 'zwaarst' van de drie. 

Score: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)

Whispering Breeze:

Een 'groene' geur op basis van geurnoten van jasmijnthee, wilde roos en witte houtsoorten. Dit is de meest frisse geur van de drie. Het heeft een oppeppende geur, wat inderdaad sterk aan thee doet denken. De geur ruikt natuurachtig en is lekker fris!

Score: ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (8/10)

De bodymists zijn per stuk €14,- voor 15 ml. De producten zijn te koop op www.oriflame.nl

Oriflame Pure Nature
Naast de bodymists zijn er van Oriflame ook gezichtsproducten verkrijgbaar voor de normale tot vette huid. De Pure Nature Pear & Nectarine face wash (€10,-/ 150 ml.) is een milde gezichtsreiniger, die in combinatie met water transformeert tot een zacht en heerlijk schuim. De formule droogt de huid niet uit dankzij hydraterende ingrediënten zoals zonnebloemolie en het aminozuur betaïne. In dezelfde lijn is er ook een gezichtscrème (€12,-/ 75 ml.) ontwikkeld, die naast de peer- en nectarine-extracten ook voedende en beschermende ingrediënten bevat zoals bijenwas. Tot slot is er ook aan een heldere oogopslag gedacht: de verfrissende oogcontourgel (€7,-/ 15 ml.) zorgt voor een uitgeruste blik en verfrist de vermoeide oogcontouren danzij de verkoelende formule. 

Gebruik jij ook graag bodymists, en welke is jouw favoriet?