Lifestyle

Eindelijk: een Barbie zoals jij en ik!

Langere benen dan een model, een super smalle taille én ook nog een grote boezem… Zo ziet de pop eruit waar we vroeger allemaal mee speelden. We droomden ervan om later zoals Barbie te worden. Helaas kan deze droom nooit uitkomen, aangezien de speelgoedpop onrealistische maten heeft. Hoe zou Barbie eruitzien als ze de proporties had van een 19-jarig meisje? Kunstenaar Nickolay Lamm ontwierp deze 'Real Body Barbie'. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Barbie krijgt al jaren kritiek op haar uiterlijk. Als Barbie echt zou leven, dan zou ze nog geen 50 kilo wegen. De 24-jarige kunstenaar Nickolay Lamm vindt de afmetingen van de speelgoedpop ook belachelijk: ''Als we kritiek morgen hebben op magere modellen, dan moeten we op zijn minst ook open staan voor de negatieve invloed die de Barbie-pop kan hebben op jonge meisjes''.

Nickolay onderzocht de maten van een 19-jarige Amerikaanse vrouw en ontwierp hiermee de Real Body Barbie. Hij maakte de pop korter, haar borsten kleiner en haar armen, taille en benen dikker.  Nickolay fotografeerde zijn Real Body Barbie naast de 'normale' Barbie om het verschil goed te kunnen laten zien. ''Het eindresultaat is hoe Barbie eruitziet als ze een gezonde, mooie 19-jarige meid is'' zegt de kunstenaar over zijn creatie. 


Bron


Bron


Bron


Bron

Real Body Barbie heeft al een hele grote fan, namelijk Demi Lovato. Zij sprak op Twitter uit hoe blij ze is dat er nu eindelijk een Barbie is die eruitziet zoals jij en ik. 


Bron: Twitter

Wat vind jij van de Real Body Barbie? Vind je het een goede zaak en moet ze in de winkels komen te liggen? Of vind je het maar overdreven en moet Barbie gewoon Barbie blijven?

Bron: buzzfeed, dailymail, laweekly, nu, thehollywoodgossip