Travel

Leer een vreemde taal tijdens een Gap Year

Ben jij net klaar met je middelbare school? Heb jij een studiepauze ingelast? Ga voor een jaar studeren in het buitenland! Tijdens een reis leer je niet alleen nieuwe mensen en plekken kennen, het is ook de perfecte gelegenheid om een nieuwe taal te leren. We vertellen je er vandaag meer over.


Bron beeld

 

In veel branches is het tegenwoordig een basisvereiste om een brede talenkennis te hebben, vreemde talen zijn niet langer slechts een extra kwalificatie meer. De taalkennis die je hebt opgedaan tijdens je schooljaren is doorgaans niet genoeg om de taal vloeiend te kunnen spreken. Om deze reden zijn er veel Nederlanders die hun taalvaardigheden proberen op te frissen door een taalcursus te volgen op een avondschool of een online cursus te doen. 

Maar het is veel effectiever om op taalreis te gaan, je wordt dan namelijk 24/7 omringd door de taal, hierdoor zul je de taal snel leren spreken. Je kunt al op een taalreis vanaf 2 weken gaan, maar voor degenen die de taal vloeiend willen leren spreken is het aan te raden om voor een langere periode naar het buitenland te gaan.

Ga met EF mee op een Gap Year in het buitenland, dit is de perfecte manier om een taal te leren, daarnaast doe je ook nog eens een onvergetelijke ervaring op. Je volgt de lessen in de ochtend en na de lessen hou je genoeg tijd voor excursies om het gastland te ontdekken.


Bron beeld

Een heel jaar in het buitenland geeft je de mogelijk om volledig ondergedompeld te worden in de cultuur van het gastland en als een lokale bewoner te leven. Ook kun je ervoor kiezen om stages te lopen en het beroepenveld te verkennen. In het weekend worden er genoeg excursies georganiseerd zodat je vrienden kunt maken en een internationaal netwerk op kunt bouwen.

Daarnaast biedt een Gap Year de mogelijkheid om je specifiek voor te bereiden op een internationaal taalexamen zoals Cambridge ESOL of voor toelatingen tot universiteiten in het buitenland. Voor Amerikaanse universiteiten kan er soms van je verwacht worden dat je al minimaal een jaar in Amerika gewoond hebt om toegelaten te worden.

De ervaringen die je opdoet tijdens een Gap Year zullen je hele leven bij blijven. Ditzelfde geldt voor de vriendschappen die je zult maken tijdens deze periode. Een Gap Year is een goede gelegenheid om een pauze te nemen van je leven in Nederland en goed na te denken over je toekomst – een jaar naar het buitenland biedt je een heleboel nieuwe kansen!

Ga jij volgend jaar een Gap Year nemen? Of heb jij al eens een Gap Year genomen? Wij zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen!