Films & Series

Filmtip: Despicable Me 2

Het is alweer bijna drie jaar geleden dat de kleine, gele minions onze harten veroverden. Na het grote succes van Despicable Me keert de niet meer zo verschrikkelijke Gru samen met zijn drie meiden en het legertje minions terug. In dit tweede deel zien we nog meer van de schattige minions en dit maakt de film zelfs nog beter dan deel één.

In deel twee van Despicable Me wordt familieman Gru ontvoerd door de aandoenlijke Lucy, wiens stem ingesproken werd door Kirsten Wiig. Zij heeft de taak hem af te leveren bij Silas Ramsbottom, het hoofd van de Anti-Villian League. De minions laten Gru alleen niet zomaar ontvoerd worden en dit zorgt voor vermakelijke scènes vol ondeugende en domme minionstreken.

Als Gru bij de Anti-Villian league is aangekomen, is het aan Silas om Gru over te halen hun te helpen bij het vinden en tegenhouden van een topcrimineel. Hoewel Gru in eerste instantie niet enthousiast is over de baan, gaat hij uiteindelijk toch overstag. Als Gru de baan accepteert gaat hij samen met partner Lucy op onderzoek uit en bloeit er een liefde tussen de twee op. Ook Margo valt als een blok voor een jonge player, wat voor frustraties zorgt bij papa Gru. Verder krijgt Agnes een sterk verlangen naar een moeder en veranderen de minions in nog ondeugendere paarse wezens.


Bron: reviewtrailers

Nog meer minions
Degenen die niet genoeg kunnen krijgen van de schattige minions kunnen hun geluk niet op, want in deel twee zijn ze dominanter aanwezig en leuker dan ooit. Wie bang is dat de constante domme acties en grappen van de kleine mannetjes zouden gaan vervelen, heeft het mooi mis. Na het zien van deze film wil iedereen wel een minion voor zijn of haar verjaardag.

Moederliefde
In deel twee draait het vooral om liefde en de zoektocht naar een moederfiguur. Nu de drie meiden een papa hebben gevonden, mist Agnes alleen nog de liefde van een moeder. We zien de tegenwoordig zachtaardige Gru met een blonde sportfanaat op – een verschrikkelijke – date gaan en ook de minions zien we van een hele andere, duistere kant. Maar hoe duister de kleine mannetjes ook zijn, ze blijven ontzettend leuk.

Hartverwarmend eind
Het einde van de film is – net als bij deel één – weer hartverwarmend, waarbij het ook nog onmogelijk is om niet in lachen uit te barsten. Met een emotioneel en vooral komisch zangoptreden van een aantal minions komt er een einde aan het avontuur van Gru en zijn aanhang. Zal het complete gezin nog een keer terugkeren om de wereld eens en voor altijd te redden? My fingers are crossed!


Door Priscilla Nooijen

Vond jij Despicable Me 1 ook zo hilarisch, en ben je van plan ook deze opvolger te gaan bekijken?