Celebs

(Eet)dagboek van model Marije

De zestienjarige Marije is model. De afgelopen twee jaar ging ze niet alleen naar school, maar reisde ze ook de wereld over voor modellenwerk. Speciaal voor Girlscene hield ze een week lang een eet- en sportdagboek bij. Lees en kijk mee!

Voor Girlscene heb ik de afgelopen week bijgehouden wat ik gegeten heb en wanneer ik sportte. Als model moet ik fit zijn en daar hoort een gezonde levensstijl bij. Ik zal jullie een kijkje geven in mijn ‘eet en sport-dagboek’. Ik ga niet elk klein detail bespreken, maar de grote lijnen voor jullie op een rijtje zetten! Het is dus niet volledig, op een dag eet ik veel meer dan ik hier bespreek met jullie 😉 .

Ik zal eerst beginnen om mezelf eens voor te stellen. Mijn naam is Marije Pöpping en ik ben zestien jaar oud. Ik doe nu al zo’n twee jaar modellenwerk bij mijn huidige modellenbureau Anka Model Management. Ik ben helemaal gek op mode en alles wat daarbij komt kijken. Zo ontwerp ik graag, maar op modefotografie ben ik al helemaal verliefd. Daarnaast ben ik een fanatieke sporter. Bijna elke dag kun je me vinden in de sportschool of aan het hardlopen of skeeleren. Verder probeer ik zoveel mogelijk te schrijven, zoals onder andere voor Modellist-ID waar ik mijn eigen blog op heb, maar ook tekenen en te plakken in mijn schetsboek die ik overal mee naar toe neem.

Zondag
Helaas zit ik nu midden in mijn laatste toetsweek van het jaar en daarom kan ik wel even wat extra energie gebruiken. Ik begin de dag altijd met een grote kop thee en vandaag doe ik er verse muntblaadjes in. Mijn favoriet! Later op de middag maak ik een uitgebreid broodje om even energie bij te tanken. Met wat geitenkaas, komkommer, veldsla, walnoot, en honing flans ik een heerlijk broodje in elkaar! In de avond eet ik couscous met kip.

Maandag
En ja hoor de toetsen zijn weer begonnen! Ik hoef pas laat op school te zijn dus ik begin de dag met een bosbessen-banaansmoothie. In de vroege ochtend ben ik nooit zo helder, dus meestal gooi ik gewoon in de mixer wat ik kan vinden! Dit keer dus een halve banaan, een bakje bosbessen, een half kopje magere yoghurt en een half kopje melk. Smoothies vullen bij mij meestal heel erg, dus met twee sneetjes brood erbij zit ik al snel vol. In de avond ga ik nog een uurtje body-attacken in de sportschool met een vriendin. Dat is een intensieve les waar je een uur lang springt, rent en andere oefeningen doet. In de avond ben ik helemaal kapot en ga ik snel mijn bed in!

Dinsdag
Ik word wakker met een heerlijk zonnetje door mijn raam dus ik ga lekker buiten ontbijten. Ik neem een licht ontbijt van twee crackers met honing en appelstroop, een bolletje chocoladepasta en een kop thee. Ik moet elke dag drie kwartier naar school fietsen, dus aan mijn dagelijkse work-out kom ik wel toe! In een klein uurtje maak ik op school mijn toets en fiets ik weer terug naar huis. Thuis aangekomen heb ik wel weer honger gekregen dus neem ik een kommetje met yoghurt, cornflakes en chocoladehagelslag. In de avond ga ik een klein uurtje hardlopen. Meestal vind ik het moeilijk om me ertoe te zetten, maar ik woon dichtbij het bos, dus als ik daar eenmaal ben kan ik niet meer stoppen!

Woensdag
Yes! Vandaag is mijn toetsweek afgelopen. Ik ben vroeg thuis dus ik kan het niet laten om mij vandaag goed te verwennen. In de keuken ga ik opzoek naar lekkere dingen, maar ik kan helaas weinig vinden. Als ik bijna naar de koekjes wil grijpen vind ik halsoverkop nog wat ingrediënten waar ik sushi mee kan maken. Dat lijkt mij een beter idee dus ik ga gelijk aan de slag. Het eindresultaat mag er zeker wezen en mijn vakantiegevoel stijgt naar een hoger level.

Donderdag
Vandaag is mijn eerste dagje vakantie! Na lekker uitgeslapen te hebben ga ik eerst een eindje skeeleren. Met lekker weer is het zeker aan te raden! Dit keer ging mijn zus hardlopend mee, wat het toch wat gezelliger maakt. In de avond hebben twee vriendinnen een verassing. Eenmaal aangekomen blijkt dat ze een ‘toetsweek-voorbij-gourmet-avondje’ hebben ingepland! Al met al een geslaagde dag dus.

Vrijdag
Vandaag ben ik alleen thuis en aangezien ik niet echt een keukenprinses ben ga ik voor simpel. In de ochtend ontbijt ik met een grote kom yoghurt met muesli en banaan. Eigenlijk moest ik vandaag naar de winkels voor wat inkopen, maar ik ben ontzettend moe dus zie ik er vanaf. Zoals jullie eerder lazen hou ik ervan om van alles in de mixer te gooien. Een tijdje terug had ik op internet over groene shakes gelezen. Hierbij gooi je alles wat groen is in de mixer en het helpt je fitter en energieker worden. Ik zag het wel zitten en ging gelijk op zoek. Helaas kon ik alleen bladspinazie vinden maar ach, je moet toch wat. Hier heb ik nog een bak bramen bij gegooid omdat ik het anders een beetje té groenteachtig vond worden.. Naar mijn verbazing bleek het nog lekker te zijn ook! Het was super fris en een echt oppepper, onthouden dus! In de avond baalde ik een beetje dat ik geen inkopen had gedaan dus moest ik het maar op een stokbrood met aubergine, tomaat, champignon en kaas houden. Pluspunt: in tien minuutjes was het klaar.

Zaterdag
It’s showtime! Vandaag loop ik een show voor designer Janna van Vugt in Den Haag. Al om tien uur word ik verwacht en omdat het twee uur reizen is voor mij, sleep ik mezelf vroeg het bed uit. Zonder ontbijt kom ik de dag niet door, dus na een paar broodjes en een banaan ga ik op weg naar het station. Daar koop ik nog snel een appel en een sinaasappel-kiwi drankje voor onderweg. Op de showlocatie zelf kun je de hele dag gebruik maken van de kantine waar ze onder andere wraps en pasta hebben liggen. Uiteindelijk een super leuke dag geworden en een hoop nieuwe leuke meiden ontmoet! Hier nog een backstage foto met Paola, waarbij ik die avond ook nog gezellig bleef slapen aangezien de show tot laat duurde! (Links Paola, rechts me!) En natuurlijk het eindresultaat van deze dag:

(Fotograaf: Ron Stam)

Ik hoop dat ik jullie een beetje heb geïnspireerd. Nogmaals, dit is niet wat ik echt op één dag eet. Ik zondig ook regelmatig met mijn guilty pleasure chocolade en andere zoete dingen. Toch probeer ik zo gezond en creatief mogelijk te eten, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen! Misschien tot een volgende keer.

Liefs,
Marije Pöpping
www.modellist-id.com