Beauty

Bescherm je haar in de zomer

Niet alleen je lichaam, je gezicht en je lippen moeten goed beschermd worden tegen de zon, ook je haar kan worden aangetast door te veel zon. Maar niet alleen de zon zorgt voor schade. Ook zweet, warmte en zwembadwater zorgt voor een aanslag op je haar. Maar maak je geen zorgen, met een paar maatregelen help jij je haar veilig de zomer door.

Bron beeld

Gebruik niet te veel chemicaliën
De zon droogt je haar uit, net als chemicaliën in bijvoorbeeld haarverf en haarlak. Wil je je haar verven? Doe dit dan minstens een maand voordat je naar de zon vertrekt. Wil je haarlak gebruiken, kies dan voor een product met een zonbescherming.

Love your conditioner
De zon droogt je haar uit, het is dus belangrijk dat je het vocht terug in je haarbrengt door een goede conditioner te gebruiken. Zorg dat je er één gebruikt die speciaal voor jouw haartype en textuur is. Een conditioner speciaal voor in de zon is helemaal perfect.

Voor het zwemmen…
Ga je zwemmen in het zwembad? Was dan niet van te voren je haar. Het wassen van je haar zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid verwijderd worden en deze oliën zorgen juist voor bescherming tegen bijvoorbeeld chloor in zwembadwater. Was je haar dus niet te veel in de zomer en al helemaal niet voordat je naar het zwembad gaat.


Bron beeld

Gebruik geen 'Hot Tools'
De zon zorgt voor genoeg warmte op je haar, ga niet ook nog eens je haar föhnen of bewerken met een stijl/krultang. Ook dit droogt je haar uit.

Drink genoeg water
Wat je ook doet.. Drink genoeg water! Je haar, je huid, alles zal profiteren als je genoeg water drinkt. Dit is nodig om de vochtbalans in je lichaam op peil te houden. Zorg ook dat je genoeg groente en fruit eet, dit houdt je lichaam ook in balans. 


Bescherm je haar tegen de zon met dit hoedje van H&M.

Draag een bandana of hoed
Een bandana of hoed is aan te raden als je de hele dag de zon in gaat. Een bandana is niet alleen fijn, omdat het je haar uit je gezicht houdt, het zorgt er ook voor dat je haar niet beschadigt door de zon.

Gebruik haarproducten met SPF
Zoals we al gezegd hebben, gewone haarlak droogt het haar uit. Gebruik liever een stylingproduct met SPF, deze zorgen ervoor dat je haar de hele dag goed beschermd is tegen de zon. Op je lichaam smeer je ook zonnebrand toch? Denk maar zo, je haar heeft net als je lichaam bescherming nodig. De meeste merken hebben inmiddels producten op de markt gebracht die je haar tegen de zon beschermen.

Knip de puntjes
Zoals we al vaker in dit artikel gezegd hebben, de zon droogt je haar uit. Hierdoor zijn dode puntjes ineens nog meer zichtbaar. Zorg dat je voor de zomer je haar een knipbeurt geeft. Je hoeft niet meteen drastische lengtes van je haar af te halen, maar zorg ervoor dat je in ieder geval verlost bent van je dode puntjes, zodat je haar door de zon niet nog meer dood lijkt.


Zonbescherming voor je hoofdhuid, het schijnt dat dit tot 10 uur bescherming biedt. 15,99 via Bol.com


Een vochtherstellende conditioner van Guhl, 5,99 via Bol.com


Het bijpassende masker van Guhl, 7,35 via Bol.com

Hoe bescherm jij je haar tegen de zon? Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je haar ook bescherming tegen de zon nodig heeft?