Lifestyle

Benauwd, heet & zweet? De ultieme verkoelingstips!

In Nederland kijkt bijna iedereen uit naar de zomer. En als het eenmaal mooi weer is, is bijna iedereen op het strand of bij een meer te vinden om lekker te zonnen. Maar in Nederland kan het ook vaak erg broeierig en benauwd zijn in de zomer. Dan is het verstandig om regelmatig verkoeling te zoeken. Girlscene heeft een aantal verkoelingstips op een rijtje gezet, voor als het zover is!

♥ Zoek de schaduw op
Als je buiten bent en je hebt het erg warm, is het verstandig dat je verkoeling zoekt in de schaduw. Bovendien kun je zelfs in de schaduw nog bijbruinen!

schaduw
Bron: Tumblr

♥ Drink voldoende water
Om je lichaam te verkoelen is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Ook verlies je veel vocht in de warmte doordat je meer transpireert. Water drinken is dus ook noodzakelijk om het waterpeil in je lichaam goed te houden en om zo uitdroging te voorkomen.

♥ Eet een waterijsje!
Waterijsjes zijn heerlijk verkoelend tijdens een snikhete zomer! Ga voor een lekker perenijsje of een raketje bijvoorbeeld. 

ijs
Bron: Tumblr

♥ Draag luchtige kleding
Als het echt heel warm is, loop je natuurlijk het liefst in je bikini rond, maar het kan voorkomen dat je toch de deur uit moet. Zorg dan dat je luchtige kleding draagt, die niet te strak om je lichaam heen zit. Je kunt het beste kleding dragen in linnen of katoen.

♥ Draag zo min mogelijk donkere kleding
Donkere kleding wordt erg warm als de zon erop schijnt. Zo kun je het beste zwarte- en andere donkere kleuren kleding vermijden. Draag juist witte kleding, of lichte pasteltinten.

summer outfit
Bron: Tumblr

♥ Draag een pet of hoed
Om te voorkomen dat je enorme last krijgt van de hitte kun je het beste een pet of hoed dragen in de zon.

♥ Neem een verfrissende duik
Lig je te zonnen op het strand, aan een meer of aan het zwembad? Neem dan eens een verfrissende duik in het water om je lichaam te laten afkoelen. Vergeet daarna niet om je weer opnieuw in te smeren met zonnebrand natuurlijk!

hond
Bron: Weheartit

♥ Vul een plantenspuit met water
Als je het even heel erg warm hebt, is het heerlijk om jezelf te verkoelen door jezelf nat te sproeien met water. Vul een plantenspuit en zet hem naast je neer, zodat je hem snel kunt pakken wanneer je het warm hebt!

♥ Vul een teiltje met (koud)water
Ga lekker pootje baden in een teiltje met koud water. Dit is ook heerlijk verkoelend!

water
Bron: cs700.vk.me

♥ Blaas een badje op
Heb jij het geluk dat je in het bezit bent van een opblaasbadje? Blaas het badje op en vul hem met water. Neem een koud drankje mee en wat tijdschriften om je in het badje te vermaken!

Heb jij nog tips om af te koelen tijdens een warme zomerdag?

Bron: infotalia.com