Beauty

Test: Batiste droogshampoo

Op dagen dat je geen tijd of zin hebt om je haar te wassen is droogshampoo dé oplossing! Je wat vettige haar kan er dan zo nog een of twee dagen tegenaan. Dit seizoen lanceert Batiste drie limited edition droogshampoos: Wild, Graffiti en Cherry. Girlscene's Fleur ging ermee aan de slag en heeft ze voor jullie getest!

Zo zien de bussen er uit: 


Het zijn opvallende en vrolijke spuitbussen met veel kleur. De flessen zijn 200ml en kosten €4,57 bij de Kruidvat. Het gaat hier wel om een limited edition, ze zijn dus alleen verkrijgbaar van week 29 (15 juli) t/m week 32 (11 augustus).


De 'Wild' limited edition voor haar met veel volume borduurt voort op de animal print die dit seizoen veel te zien is. De geur van 'Wild' is niet te zoet en ruikt lekker zwoel met noten van kokos, vanille en hout. I like! 

De 'Cherry' edition heeft een zoete look met veel rode kersen. Hij ruikt ook erg zoet met een duidelijke kersengeur. Ik persoonlijk vind hem iets té, maar houd je van fruitig en kan het jou niet zoet genoeg is dit jouw variant!


De 'Graffiti' variant heeft de meest urban look van de drie flessen. Deze fles heeft een zomerse en frisse geur, met noten van appel, jasmijn en musk. Een lekker parfum, mijn haar mag wel zo ruiken! 

Let's put it to the test. Batiste belooft een 'verfrissende make-over zonder dat er water aan te pas komt'. Dit is natuurlijk ideaal voor een festival of warme dag op het strand, als je in need bent voor wat extra frisheid en volume. 

Zo ziet mijn haar er vooraf uit: 

Lekker vet dus! De bus moet voor gebruik goed geschud worden. Daarna houd je hem ongeveer 30 centimeter van je hoofd af als je gaat sprayen. Uit de bus komen dan hele fijne deeltjes droogshampoo, wat een wit effect op je haar geeft: 

Masseer het haar met je vingertoppen, borstel het door en breng het in model zoals jij het wil. Let wel op dat je het witte wel goed 'weg masseert' zodat het niet meer zichtbaar is!

En voìlaaaaaaaa: 

Het is overduidelijk minder vet geworden! De fijne deeltjes hebben het vet als het ware geabsorbeerd. Je haar is dan natuurlijk niet echt schoon want de deeltjes zitten er nog steeds, maar het ziet er een stuk frisser uit. Het bijkomende lekkere geurtje is ook erg fijn. Ook heeft mijn haar veel meer volume gekregen: 

Wat vind ik ervan?

Voordelen:
– De flessen zien er superleuk uit. Vrolijk, opvallend en kleurrijk: ook handig als je hem zoekt in je tas.
– Het is makkelijk in gebruik en er staat een duidelijke gebruiksaanwijzing op de achterkant. 
– De geuren van 'Graffiti' en 'Wild' zijn erg lekker. Zo voelt je haar niet alleen schoner, maar ruikt het ook een stuk lekkerder. 
– Volume! Voor iemand met zo'n dun en redelijk slap haar is een beetje extra volume nooit verkeerd. Dikke like dus!

Nadelen:
– De 'Cherry' vind ik echt veel te zoet eigenlijk. Dit is natuurlijk persoonlijke voorkeur, maar ik hou er niet zo van.
– De spray komt erg wit op je haar uit, en soms moet je echt flink masseren voordat het weg is. Ook moet je opletten dat je goed richt, zodat je kleding niet vies wordt van de witte, poederachtige spray. 

Mijn persoonlijke favoriet: 'Wild'

Eindoordeel:
– Mooie flessen, goede geuren, veel volume. Zeker een acht waard!

Welke van bovenstaande flessen ga jij aanschaffen of vind je het maar grote onzin?

Wil je hem wel aanschaffen: De flessen zijn 200ml en kosten €4,57 bij de Kruidvat. Het gaat hier wel om een limited edition, ze zijn dus alleen verkrijgbaar van week 29 (15 juli) t/m week 32 (11 augustus).