Beauty

Zonbescherming voor je lippen

Iedereen weet dat het erg belangrijk is om jezelf goed in te smeren met zonnebrandcrème in de zomer. UV stralen zijn namelijk erg schadelijk voor de huid. Toch staan we niet altijd stil bij een goede bescherming voor de lippen. Juist daarom testen we nu een beschermende lipbalm met factor 30 van Australian Gold! Ook hebben we een aantal andere beschermende lipbalms voor je uitgelicht.

 Australian Gold lip balm suncreen met SPF 30
lip balm

Het is belangrijk dat we ook onze lippen goed beschermen tegen de zon! Je kunt namelijk pijnlijke en droge lippen krijgen als je zonder bescherming toch de zon in gaat, als je lippen echt goed verbrand zijn kun je zelfs blaasjes op je lippen krijgen. De lipbalm van Australian Gold heeft een hoge beschermingsfactor, namelijk SPF 30. Deze beschermende lipbalm helpt de lippen te beschermen tegen zowel UVA als UVB stralingen van de zon. De lipbalm helpt naast het beschermen van de lippen, ook ruwe en verbrande lippen te kalmeren en te genezen dankzij de toegevoegde vitamine A en Aloë Vera. Voor een optimale bescherming dien je de balm minimaal 20 minuten voor het zonnen royaal aan te brengen.

Australian Gold

Hoe ruikt het: de lipbalm heeft een mint geur, gemengd met de geur van sinaasappel.
Plakt het: nee, de balm plakt niet. Wel is hij lekker vettig.
Welke kleur heeft het op de lippen: de balm heeft een transparante kleur op de lippen.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ (9/10)

Ik geef de lipbalm van Australian een 9 als eindcijfer. De balm heeft een hoge factor, dus beschermt goed tegen de schadelijke stralen van de zon. Ik vind het ook erg prettig dat de lipbalm transparant is op de lippen, de meeste beschermende lipbalms geven een witte kleur aan je lippen. Naast de beschermende functie helpt deze lipbalm ook nog eens verbrande lippen te kalmeren en te herstellen.

De lipbalm is al verkrijgbaar bij onder andere Bol.com voor € 3,04.

We hebben nog een aantal andere lipbalms met zonbescherming op een rijtje gezet:

Dr. Swaab Lipbalm UV-filter

lip balm

De hoofdingrediënten van deze balm zijn menthol en kampfer. Deze lipbalm is erg handig, want de stick smelt niet onder de 40 graden! Hij is te bestellen bij De Tuinen en kost € 2,69.

Sun Protection Lip Treatment N SPF 20

douglas

Dit is de vocht regulerende lipbalm van Shiseido met SPF 20. De lipbalm is onder andere verkrijgbaar bij Douglas, maar je kunt de balm natuurlijk ook online bestellen.

Labello sun protect
labello
Dit is misschien wel de meest bekende lipbalm met zonbescherming. De balm van Labello heeft ook een SPF 30 en kost € 1,94. De balm van Labello is bij de lokale drogist verkrijgbaar, maar kun je natuurlijk ook online bestellen.

Welke lipbalm met zonbescherming gebruik jij? En zou jij de Australian Gold balm aanschaffen of vind je het maar grote onzin?