Beauty

Nagellaktrends zomer 2013

Wie wordt er niet vrolijk van mooi gelakte nagels? Je kunt natuurlijk kiezen voor een willekeurig mooi kleurtje, maar je kunt je nagels ook volgens de laatste trends lakken. Voor de zomer van 2013 waren er op de catwalk vier trends te vinden, wij laten je zien welke vier trends dat zijn en hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan.

White!
Gezien bij: Chanel, Marc Jacobs, Stella McCartney
Wat: Keurig gemanicuurde witte nagels. Het is bij deze manicure belangrijk dat je handen er netjes verzorgd uitzien en je nagels de perfecte lengte (net over het nagelbed) hebben en rond zijn afgevijld.
Opletten: Zorg dat je eerst een nailwhitener aanbrengt en daarna pas twee laagjes witte lak. Doe je dit niet, dan blijf je de kleur van je eigen nagels er na twee laagjes witte lak nog steeds doorheen zien. Gebruik niet meer dan twee laagjes witte lak, anders krijg je het typex effect.


Probeer bijvoorbeeld de Beam Up Basecoat van Essie en de 'kleur' marshmallow, ook van Essie.

Back to black

Gezien bij:
Anna Sui, Jason Wu, Marchesa en Vera Wang
Wat: Zwart, zwarter, zwartst. Super donkere nagellak met een klein glansje.
Opletten: Het is belangrijk dat je de zwarte lak in één keer goed aanbrengt, foutjes gemaakt met zwarte lak zijn heel lastig te verwijderen. Zorg ook dat je nagels niet te lang zijn, lange nagels in combinatie met zwarte lak kan voor een ordinair effect zorgen, iets wat met deze lak juist niet de bedoeling is. 


Essie heeft een hele mooie 'kleur' 'Licorice' zwart. De 'Let it shine' topcoat van Essie zorgt voor dagenlange glans op je nagels.

Touch of glitter

Gezien bij:
DSQuared2 & Nicole Miller
Wat: Een manicure met een touch of glitter! 
Opletten: Met deze stijl kun je alle kanten op, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga je voor een neutrale nagel en een glitter dip net als bij designer Behnaz Sarafpour, of voor een kattige nagel net zoals bij Katie Gallagher. 


Er zijn natuurlijk onwijs veel goedkopere (en ook hele goede) varianten glitterlak op de markt. Ons hart sloeg over bij het zien van deze Deborah Lippmann glitters en FACE Stockholm glitterlak.

Two-tone

Gezien bij:
Roland Mouret, Philip Lim & Vivienne Westwood
Wat: Twee verschillende kleuren op je nagels. Eén kleur gecombineerd met de natuurlijke kleur van je nagels, of een witte onderlaag en een gekleurd gebied op je nagels.
Opletten: Zorg voor strakke of mooie vloeiende ronde lijnen. Doe je dit niet, dan kan deze manicure er ietwat kinderachtig en mislukt uitzien. Het makkelijkst zijn de manicures die we zagen bij Philip Lim en Roland Mouret, daarbij is de ene helft van de nagel alleen gelakt met blanke lak. Zorg dat je basislak goed droog is (minimaal een uur wachten) en plak vervolgens een tapje over het gedeelte van de nagel dat je niet wilt lakken. Lak vervolgens netjes de rest van je nagel. Laat de tapjes nog minimaal een uur zitten zodat je de nagellak niet toch nog op het laatste moment verpest.


Een mooie kleurencombinatie volgens ons? Dit zandkleurige lakje van Koh (Nr. 140) en deze knalrode lak van Rococo.

Hoe lak jij je nagels deze zomer?

Bron beeld: Style.com