Beauty

How to: zo pep jezelf en je look weer op na een fietstocht!

Je kent het vast wel. Je maakt je 's ochtends klaar om de deur uit te gaan, je hebt je haar gestijld en je ziet er helemaal top uit! Maar zodra je de deur open doet merk je dat het weer niet mee zit, het waait hard en je moet nog minstens een half uur op de fiets naar school door deze wind. Daar gaat je kapsel… Maar wees niet getreurd, want met deze handige tips pep je jezelf en je look binnen enkele minuten op.

fietsen
bron: Tumblr

♥ Tips tegen zweten
Het is soms heel vervelend om altijd met de fiets overal heen te moeten. Zo is het op de fiets altijd wat warmer, doordat je natuurlijk in beweging bent. Het nadeel hiervan is dat je flink kunt gaan zweten. Probeer dit allereerst te voorkomen door met wat minder lagen aan op de fiets te stappen. Is het nog te koud om zonder jas aan naar buiten te gaan? Zorg dan dat je onder je jas niet al te veel dikke kleding hebt zitten. Trek bijvoorbeeld een shirt aan en stop het vestje of de blazer die je eroverheen wilt in je tas. Zo ben je op school toch warm genoeg aangekleed en heb je het op de fiets niet te heet.

Zorg ook dat je genoeg tijd hebt om rustig naar school te fietsen. Ten eerste is het al niet prettig als je haast hebt, maar je moet ook nog eens harder trappen waardoor je dus meer kunt gaan zweten. Zweet je echt heel erg? Dan kun je altijd nog een stukje keukenrol tussen je oksel en je kleding stoppen. Zo voorkom je erge zweetplekken in je kleding. Er bestaan zelfs speciale pads voor het zweten die op maandverband lijken 😉 Grappig op te zien, maar wel effectief! Als je op school bent kun je namelijk nog even snel naar de wc om ze te verwijderen en je weer even op te frissen met wat deodorant. Voel je jezelf nog steeds een beetje vies? Fris je dan even op met een heerlijke parfum!

fietsen
bron: Tumblr

♥ Hoe fix je je haar na een fietstocht?
Ook bij je haar geldt, het is beter om het ergste te voorkomen. Bescherm je kapsel dus op de fiets. Als je je haar gesteild hebt kun je je haar in een losse staart doen met eventueel een pet op. Zo voorkom je dat je haar door elkaar waait. Eenmaal aangekomen op school, doe je de pet af en je haar los en borstel je nog even je haar door. Pluist je haar toch na de fietstocht? Neem dan een serum mee voor je haar en doe een druppel hiervan in je steile lokken. Een klein flesje serum past in elke (school)tas!

Heb je jouw haar juist mooi gekruld? Dan kun je twee dingen doen. Als je krullen hebt gemaakt die wat meer op pijpenkrullen lijken, kun je je haar het beste voorzichtig in een knotje draaien voor de fietstocht. Heb je golfjes gemaakt in je haar? Dan kun je beter een losse vlecht maken. Doe je haar op school weer los check even hoe het zit in de spiegel op de wc. Doe het weer in model met je handen.

haar
bron: Tumblr

♥ Fris je gezicht op na een fietstocht
Heb je het warm van het fietsen? Fris dan ook je gezicht even op met bijvoorbeeld een waterspray voor het gezicht. De waterspray van Evian hydrateert en verfrist je gezicht. De sprays zijn er in vier verschillende maten, zodat er altijd wel één in je tas past! Doordat de spray kleine microdeeltjes verspreidt over het gezicht, zul je niet het effect krijgen alsof je een emmer water over je hoofd hebt gekregen! Check nog even je make-up in de spiegel op de wc en werk het nog even bij als het nodig is.  

Met bovenstaande tips kun je toch nog fris en mooi voor de dag komen na een lange fietstocht! Belangrijk is dat je dus genoeg tijd incalculeert zodat je op je gemak kunt fietsen en je jezelf nog even op je gemak kunt opfrissen op de plaats van bestemming. Bovendien is het ook nog eens super sportief om op de fiets te stappen, dus laat je niet langer tegenhouden!  

Moet jij veel fietsen en heb jij nog tips om jezelf op te frissen na een fietstocht?

Bedankt voor de tip Judith!