Lifestyle

Tips tegen luddevedu

Liefde kan zo mooi zijn, maar als de liefde voor de ander over is kan je wereld in elkaar storten en kun je het gevoel hebben alsof de grond onder je voeten wegzakt. Hoe moet je nu verder zonder je (ex)vriend?! Je hebt tijd nodig om het een plekje te geven en het voor jezelf te verwerken. Girlscene heeft voor jou een paar tips verzameld tegen luddevedu om jou door de moeilijke tijd te helpen.

quote
bron: Facebook

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk over je liefdesverdriet heen komen, maar bedenk wel dat je tijd nodig hebt om dit te verwerken. Heb je een relatie gehad van drie jaar, dan heb je ook langer tijd nodig om je breuk te verwerken. Stort je dus niet meteen in een nieuwe relatie, maar probeer het eerst even op een rijtje te krijgen voor jezelf. De volgende stappen kunnen je hierbij helpen:

♥ Praat met vriendinnen
Het is belangrijk dat jij je verhaal bij mensen kwijt kunt. Je kunt de breuk veel makkelijker verwerken als je lieve vriendinnen om je heen hebt die je steunen. Pak de bakken Ben & Jerry ijs tevoorschijn als je daar behoefte aan hebt, en huil even uit bij vriendinnen. Opkroppen helpt je zeker niet verder!

♥ Zoek geen contact meer met je ex
Dit klinkt misschien heel hard, maar je zal er niet zoveel aan hebben als je je ex steeds maar weer blijft opzoeken. Het zal je waarschijnlijk alleen maar verdrietiger maken, omdat jullie toch niet meer samen zijn. Neem dus ook in gedachten afstand van je ex. Dit zal in het begin heel moeilijk zijn, maar als je steeds maar aan je ex denkt kom je niet over hem heen. Je zal namelijk steeds maar weer kunnen blijven hopen dat jullie weer bij elkaar kunnen zijn, met als gevolg dat je vaak teleurgesteld zal worden.

♥ Zoek afleiding
Het is belangrijk dat je afleiding zoekt zodat je je ook daadwerkelijk niet meer bezighoudt met je ex. Pak bijvoorbeeld weer een oude hobby op, of ruim je kamer grondig op. Je kamer opruimen kun je zien als een frisse start. Een film kijken of wat drinken met vrienden kan ook een goede afleiding zijn. Ook kun je lekker gaan sporten voor wat afleiding. Daarnaast verhoog je dankzij het sporten ook de feel-good stofjes in de hersenen en vermindert het je stress!

♥ Schrijf negatieve dingen op over hem
Om je te helpen om je ex wat minder te missen, kun je alle negatieve dingen van hem opschrijven. Zo zie je dat hij niet perfect is in jouw ogen en dat je hem eigenlijk ook niet meer terug hoeft.

♥ Kies voor jezelf
In plaats van je bezig te houden met je ex, kun je je beter bezighouden met je toekomst. Als je verdriet langzaam is weggesleten kun je weer gaan kijken naar wat jij eigenlijk wilt. De toekomst ligt voor je open en er kan van alles gebeuren om je leven interessant te maken. Volg je ambities en blijf niet hangen in het verleden. Blijven hangen in het verleden kost alleen maar energie en vaak ben je niet helemaal objectief als je naar het verleden kijkt, want was het echt wel zo rooskleurig allemaal?

♥ Ontspan
Een ontspannen momentje voor jezelf kan je ook een hoop goed doen. Je maakt een stressvolle periode mee en je hebt door de breuk een hoop aan je hoofd. Gun jezelf zo'n momentje en neem bijvoorbeeld een sauna met een goede vriendin.

relax
bron: Tumblr

Hoe verdrietig de breuk ook is, neem de afwijzing niet te persoonlijk. Diegene zou nooit een relatie met je aangegaan zijn als hij je niet zag zitten. Hij zag de relatie tussen jullie niet meer zitten en dat is de reden waarom hij het heeft uitgemaakt.

Wat doe jij meestal als je liefdesverdriet hebt, en heb jij nog tips om hiermee om te gaan?  

Bronnen: Ondertussen.nl, mens-en-gezondheid.infonu.nl, psycholoog.net

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀