Beauty

Bye bye snor!

Nee je bent niet opeens op een mannen website beland! Ook meisjes kunnen last hebben van een 'snor'. Denk bijvoorbeeld aan veel donshaartjes boven je lippen die oplichten in de zon, of een paar donkere haartjes hier en daar waar je graag vanaf wilt. Girlscene heeft nu een aantal manieren op een rijtje gezet om gezichtshaar gemakkelijk te verwijderen!

De één heeft er meer last van de ander. Sommige meiden zullen misschien denken: wat een onzin om je snor weg te halen. Maar ik kan mij goed voorstellen dat als je echt lange donshaartjes hebt, of hier en daar donkere haartjes, dat je hier graag vanaf wilt! Als tip wil ik meteen even meegeven dat je je scheermesje moet laten liggen! Er zijn veel betere producten en technieken om gezichtshaar te verwijderen, die ook veel beter zijn voor de huid op je gezicht! Bovendien komen de haartjes sneller terug als je ze scheert. En de haartjes komen ook dikker terug, waardoor het nog meer lijkt en ook meer opvalt. Gebruik liever één van de onderstaande tips om jouw mustache te verwijderen.

snor
bron: obey-smiley.deviantart.com

♥ Epileren
Heb je last van hier en daar wat haartjes waar je vanaf wilt? Dan kun je ervoor kiezen om te epileren. Donkere haartjes kun je makkelijk zien, maar lichte haartjes zijn wat lastiger. Je kunt een beetje mascara over de haartjes aanbrengen, zodat je nu precies kunt zien waar de haartjes zitten. Je kunt nu de haartjes makkelijk verwijderen met een pincet. Ben je klaar met epileren? Haal dan de mascara weg met make-up remover en je hebt een gladde huid als resultaat! Ook blijft het op deze manier best lang weg.  

♥ Ontharingsveer
Vind je het te veel werk om de haartjes met een pincet één voor één eruit te trekken? Dan kun je ook de ontharingsveer proberen. Met de veer trek je meerdere haren tegelijk. Het fijne is dat de haartjes ook vanuit de wortel worden weggetrokken met als voordeel dat de haartjes lang wegblijven. Het is niet geheel pijnloos, maar werkt wel makkelijk en snel. Je moet de veer tegen de haartjes aandrukken, zodat ze ertussen komen en buig vervolgens de veer om de haartjes te klemmen. Nu kun je de haartjes eruit trekken. Een ontharingsveer heb je al vanaf € 6,95 en kun je onder andere hier bestellen. 

snor
bron: designscene.nl

♥ Waxen
Je kunt er ook voor kiezen om het gezichtshaar te waxen met speciale waxstrips voor het gezicht. Het nadeel is wel dat je vaak veel tijd kwijt bent met voorbereiden en de haartjes moeten ook lang genoeg zijn om te blijven kleven. Ook is het wat pijnlijker dan epileren. Het voordeel is wel dat alle haartjes in één keer worden verwijderd en lang wegblijven! Een tip voor als je gaat waxen: doe dit niet vlak voordat je ergens heen moet. De huid zal namelijk een beetje rood zijn na het waxen.  

♥ Velours epilator
De Velours epilator is een heel handig product waarmee je binnen een cirkel beweging gezichtshaar verwijdert! Je hebt dus geen crème of andere producten nodig en het is geheel pijnloos! Je draait de haartjes vanaf de wortel los, hierdoor zal het ook lang wegblijven. Ook voelt de huid zacht aan na gebruik, doordat je de huid eigenlijk een peeling geeft. Je kunt de Velours epilator hier bestellen voor € 7,95. 

snorren
bron: Tumblr

♥ Bleken
Heb je donkere haartjes die niet zo dik zijn? Dan kun je er ook voor kiezen om de haartjes te bleken. Zo valt het minder op en hoef je ze niet te verwijderen. Je kunt een tube 'ontkleuringscrème' bij de lokale drogist kopen zoals Etos of DA. Het is belangrijk dat je de handleiding helemaal doorleest voordat je gaat bleken. De ontkleuringscrème bestaat in bijna alle gevallen uit twee middeltjes: het bleekmiddel en daarnaast een goedje dat het proces na het bleken moet versnellen. Het bleekmiddel mag niet te lang op de huid blijven zitten, hooguit vijf minuten. Als je het bleekmiddel te lang laat zitten kan je huid gaan irriteren of nog erger zelfs beschadigen. Voordat je gaat bleken kun je voor de zekerheid het middeltje eerst eens testen op bijvoorbeeld de binnenkant van je arm. Zo kun je zien of je geen allergische reactie krijgt.

♥ Depilator
De depilator is een klein apparaatje in de vorm van een pen, waarmee je gemakkelijk donshaartjes verwijdert. Het is daarom ideaal om het gezichtshaar te verwijderen, maar kan ook gebruikt worden voor de bikinilijn. De haartjes worden verwijderd door twee metalen plaatjes die snel tegen elkaar trillen. Hierdoor worden de haartjes tot het oppervlak verwijderd. Het nadeel is dat je het daarom vaak bij moet werken, maar het is wel geheel pijnloos en de kans op stoppels is vrij klein. Je kunt de depilator hier bestellen voor maar € 14,95 in plaats van € 24,95.  

Heb jij last van een snor en verwijder jij het haar bij je bovenlip?

Bronnen: Epivera.org, lekkerinhetleven.nl  

Bedankt voor de tip Yanah!