Lifestyle

Nog meer examens gestolen!

Twee weken geleden werd het VWO eindexamen Frans een dag uitgesteld, de reden weten jullie vast allemaal wel.. Het eindexamen was uitgelekt en was op verschillende plekken online (waaronder het Girlscene Forum) te vinden. Goed, het examen werd een dag uitgesteld, probleem opgelost? Nee, want dit weekend bleek dat er mogelijk meerdere andere examens gestolen zijn. 


Bron beeld

Om welke examens het precies gaat is niet duidelijk. Er zijn dit weekend twee jongeren gearresteerd op de verdekking van de diefstal. Het gaat om een 18-jarig meisje en een 19-jarige jongen. Ze zitten allebei op dezelfde Islamitische school in Rotterdam als de 22-jarige jongen die eerder al voor het eindexamen Frans gearresteerd was. De jongen is inmiddels weer vrijgelaten, maar hij geldt nog steeds als verdachte.

De twee leerlingen zouden foto's van de examens gemaakt hebben en deze verkocht hebben aan medeleerlingen. Om welke examens het gaat wil de politie niet zeggen, in belang van het onderzoek. 

De politie onderzoekt nu de eindexamenuitslagen van de school, deze worden vergeleken met de uitslagen van de afgelopen jaren. Ze onderzoeken op deze manier of er een significante verandering is in vergelijking met de uitslagen van andere jaren.

Of de examens ongeldig verklaard gaan worden is niet duidelijk, dat hangt af van de mate waarin ze zijn verspreid. Veel eindexamenkandidaten maken zich zorgen. Er is op dit moment nog helemaal niets zeker en eindexamenkandidaten zitten dus in onzekerheid. Het College voor Examens moet volgens het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) snel een beslissing gaan maken over de examens, want op dit moment gebeurt hetzelfde als twee weken geleden, toen de Frans VWO eindexamenkandidaten anderhalve dag in onzekerheid zaten. 

Heb jij eindexamen gedaan? Maak jij je zorgen? Vind je het goed dat de politie dit grondige onderzoek doet, of heb je zoiets van, pffttttt.. kunnen ze het niet gewoon in de doofpot stoppen en zorgen dat het voortaan niet meer gebeurt, no way dat ik nog een keer die examens ga maken?

Bron: ANP, LAKS