Lifestyle

Hoe word je milieubewuster?

Dat de aarde steeds meer vervuild raakt, wisten we al. Hier moet iets aan gedaan worden! Verandering begint bij jezelf, maar veel mensen weten niet hoe ze milieubewust moeten leven. Girlscene heeft een paar simpele tips verzameld waarmee jij je steentje aan het milieu kunt bijdragen.

Geen plastic tas
Je kent het wel: je gaat naar de winkel voor een boodschapje, maar het past niet allemaal in je tas. Ach, je kunt toch een plasticzak kopen bij de supermarkt. Niet meer doen! Neem altijd een grote tas mee, bijvoorbeeld een leuke canvastas. Ben je bang dat je vergeet om een tas mee te nemen? Doe een canvastas in je gewone tas, zo heb je er altijd een bij je.

Eten uit Nederland
Als je eten koopt, kijk dan even waar het vandaan komt. Zorg dat zoveel mogelijk eten uit Nederland komt. Eten dat bijvoorbeeld gemaakt is in Spanje en dat moet nog helemaal hierheen gebracht worden. En dat is slecht voor het milieu.

Neem de fiets
Een voor de handliggende en ook gezonde oplossing: neem de fiets in plaats van de auto, scooter of het openbaar vervoer.


Bron

Lichten uit
Ook een simpele tip: doe de lichten uit als je de kamer uit loopt.

Douche korter
Douchen is erg ontspannend en soms willen we er niet meer onder vandaan komen, maar voor het milieu is het beter dat je er zo kort mogelijk onder staat.

Stand-by verbruik verminderen
Heeft het apparaat een uitknop? Gebruik deze dan in plaats van de stand-by knop. En als je een apparaat niet lang gebruikt, trek dan de stekker uit het stopcontact. Tip: kies voor stekkerdozen met een aan/uit-schakelaar en schakel 'm uit als je de apparaten niet gebruikt.

Oppimpen
Wil je graag nieuwe kleding of ben je dat kastje in je kamer helemaal zat? Sprint dan niet meteen naar de winkel om nieuwe spullen te kopen, dat is niet goed voor het milieu. Kies ervoor om spullen op te pimpen in plaats van nieuw te kopen. Zo heb jij ook nog een leuk en creatief middagje! Wil je toch echt nieuwe dingen kopen? Ga dan naar de kringloop voor tweedehandsspullen.

Afval scheiden
Door jouw afval te scheiden leef je al een stuk milieubewuster. Scheid restafval en plastic van elkaar, en doe papier in de papierbak. Zo kan jouw afval beter worden gerecycled en help je mee aan een betere afvalverwerking.


Bron

Ben jij al milieubewust? Heb jij nog een tip die we zijn vergeten?

Laat je inspireren in Pinbook

Must reads 👀