Beauty

Getest: Aftersun

Het lijkt erop dat de zomer nu toch echt wel een stukje dichterbij komt. De weersvoorspellingen voor komende veertien dagen zijn op dit moment wel heel erg rooskleurig, we kunnen het bijna niet geloven. Omdat de zon de afgelopen maanden niet zo veel geschenen heeft en de zon op dit moment super fel is, moeten we écht goed aan onze huid denken. We moeten het van te voren niet alleen goed insmeren, ook de verzorging van de huid na de zon is super belangrijk! Daarom hebben we vandaag drie verschillende aftersuns getest.

Danique heeft zich gisteren speciaal voor jullie laten verbranden, zodat ze de test extra goed uit kon voeren. Dat is dedication hè meiden? (Grapje natuurlijk! Danique zat gisteren maar een uurtje in de zon op een terrasje en had dus echt niet verwacht dat de zon zo fel zou zijn, normaal verbrandt ze nooit! Oeps! Don't try this at home kids!). 

Maar het was vandaag dus wel het uitgelezen moment om de aftersuns te testen die we de afgelopen tijd op de redactie ontvangen hadden. We testen vandaag de Biodermal Aftersun Mouse, de Aloë There van Botanica en we beginnen met een Soothing Aloë After Sun Gel van Australian Gold. Natuurlijk zijn er ook goedkopere aftersuns te koop, maar dit zijn de aftersuns die we afgelopen week op de redactie ontvangen hebben. We zullen binnenkort een test met goedkopere aftersuns op Girlscene plaatsen!

Soothing Aloë After Sun Gel – Australian

Geur: Hmmmm lekker, hij ruikt naar Pina Coloda's! Het is wel een heel overheersende geur, dus je moet er wel echt van houden.
Plakkerig: Ja! Typisch gel plakkerigheid. Maar het is niet heel vervelend.
Verkoelend: Heel erg! Danique kreeg er zelfs kippenvel van!
Trekt het snel in: Het trekt wel snel in, maar de huid blijft wel wat plakkerig.
Vettig: Nee, het is een gel, het is eerder plakkerig dan vettig.

Wat vind ik ervan: Deze aftersun verkoeld echt super goed en hij ruikt heerlijk! Dat 'ie wat plakkerig is vind ik niet zo erg.. Ik vind dit een hele fijne aftersun en zou hem het liefst de hele dag smeren.

♥ (9/10)

De Australian Gold Soothing Aloë kost 14,95 voor 237ml, voor verkoopinformatie bekijk je de website.

Biodermal Aftersun Mouse

Geur: Hij heeft een hele neutrale en zachte geur. Hij overheerst absoluut niet.
Plakkerig: Nee, absoluut niet.
Verkoelend: Hij verkoelt zeker, maar niet zo goed als de gel van Australian Gold.
Trekt het snel in: Ja, hij trekt heel snel in.
Vettig: Hij laat een subtiel vettig laagje achter, maar dit is niet vervelend.

Wat vind ik ervan: Deze aftersun verkoeld minder goed dan de Australian Gold aftersun, maar daar tegenover staat wel dat hij niet plakt en sneller intrekt. Omdat ik helaas een beetje verbrand ben, vind ik het verkoelende aspect toch iets zwaarder wegen.

♥ (8/10)

De Biodermal Aftersun Mouse kost 13,20 voor 150ml en is te koop bij de betere drogist.

Botanica Aloë Vera

Geur: Deze aftersun ruikt naar baby's, is het eerste dat we op de redactie zeiden! Hij ruikt naar babydoekjes, heel lekker!
Plakkerig: Een klein beetje
Verkoelend: Hij is verkoelend, maar de Australian Gold blijft qua verkoeling toch nummer één.
Trekt het snel in: Nee, hij blijft vrij lang op de huid liggen.
Vettig: Ja, hij laat een dun laagje achter op de huid.

Wat vind ik ervan: Van de test vind ik dit de minst fijne aftersun, maar vervelend vind ik hem ook zeker niet hoor! Hij blijft op de huid liggen, wat niet erg is als je daarna je bikini weer aan kunt trekken, maar als je daarna je kleding in moet is dat wel een beetje jammer. 

♥ (7/10)

Botanica Aloë There Moisturizer 24,50 voor 530ml, voor verkoopinformatie bekijk je de website.

Heb jij gisteren ook lekker van de zon genoten? Ben jij misschien ook een beetje verbrand?