Food

Zo maak jij jouw eigen moesmand!

Een moestuin hebben suf? Nee hoor, het is juist helemaal hot! Als jij jouw eigen groenten en kruiden kweekt, dan weet je tenminste dat het puur is en er niets anders mee is gedaan. Steeds meer mensen doen mee met de hype, want inmiddels hoef je echt geen grote tuin meer te hebben voor een moestuin. Maak een moesmand! Wil je weten hoe dat moet? Lees dan snel verder.

Danique en Emma waren vandaag bij een event van Intratuin. Het idee was om onze eigen moesmand te maken. Een moesmand?! Ja, dat is een kleine moestuin… Maar dan in een mand! Ideaal, want zo kunnen mensen zonder tuin of balkon ook hun eigen kruiden en groenten kweken. Wij waren meteen enthousiast! Zoals jullie wel weten zijn wij veel bezig met gezond eten en eigen groenten & kruiden kweken stond op ons verlanglijstje.

Alleen hadden wij geen idee hoe we moesten beginnen! Gelukkig werd het ons haarfijn uitgelegd en wat bleek: het is super makkelijk! In nog geen 10 minuten heb jij je eigen moesmand.

Benodigdheden:
Mand (wij hadden een grote, witte mand van Intratuin. Voor 19 euro heb je er twee, dan kun je er ook meteen een cadeau doen)
Hooi of stro (500 gram voor 1 laag)
Plastic of pedaalemmerzak
Kruiden als: Tijm, Rozemarijn, Citroenmelisse of Munt (wat je zelf wil)
1 tomatenplant
Plantjes of kruiden kosten ongeveer 2/3 euro per stuk bij Intratuin.


Een aantal planten

Stap 1
Bedek de wanden van de mand met hooi of stro.

Stap 2
Leg om het vocht vast te houden een stuk plastic onder in de mand. Dit houdt ook de potgrond bijeen.

Stap 3
Voeg de potgrond toe en werk het plastic weg.

Stap 4
Zet de tomatenplant in het midden van de mand en plant de kruden erom heen.

Stap 5
Vul nog wat hooi of stro toe om de potgrond weg te werken.

Tip: prik met een sateprikker een paar gaatjes in het plastic, zodat overtollig water kan weglopen. Doe dit alleen als je de moesmand buiten zet of zorgt voor een ondergrond.

Tadaaa! Binnen no time heb jij je eigen moesmand. Dit is die van ons:

Ga jij jouw eigen moesmand maken? Of is het niks voor jou?