News

Het ziet er niet goed uit voor vrouwen in Hollywood…

We houden van film en televisie. Het is fijn als je jezelf in een personage herkent. Ondanks de grote successen van 'Bridesmaids' en 'Girls' blijkt dat het er niet goed uitziet voor vrouwen in Hollywood. Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen in Hollywood flink in de minderheid zijn en vaak worden geseksualiseerd. Benieuwd naar de details? Lees dan snel verder. 

We weten wel dat er veel 'oppervlakkige' films en series zijn die eigenlijk nergens over gaan. Films en series waarin vrouwen vooral als seksobject worden gezien. Maar gelukkig zijn er ook veel films en series waarin dit niet zo is, denk aan New Girl, Bridesmaids en Girls. Gelukkig maar, want je mag in deze tijd wel verwachten dat vrouwen meer zijn dan een seksobject en evenveel voorkomen als vrouwen in films en series. Niet dus…

In het onderzoek van de Annenberg School for Communication & Journalism van USC zijn 500 populaire films tussen 2007 en 2012 geanalyseerd. Ze keken naar hoeveel vrouwen erin voorkwamen en hoe ze werden neergezet. De resultaten geven aan dat we nog een lange weg te gaan hebben. Het jaar 2012 was zelfs een stap terug. Van de 4475 sprekende personages in films uit 2012, waren er maar 28,5% vrouw! Ook vrouwelijke regisseurs, schrijvers en producenten zijn in de flinke minderheid: 16,7%. 

Een ander resultaat van het onderzoek is dat jonge vrouwen en meisjes erg geseksualiseerd worden (hieronder verstaan ze sexy, strakke kleding, naakt of deels naakt). Jonge, vrouwelijke personages tussen 13 en 20 jaar worden het meest geseksualiseerd, dit percentage is zelfs met 22% gestegen! Van de vrouwen is 31% naakt of deels naakt en van de mannen is dit 10%. 

Het onderzoek eindigt met de conclusie dat 'het verhaal voor voor vrouwen niet is veranderd'. En het lijkt erop dat het in 2013 ook niet zal veranderen gezien de films in het vooruitzicht. 

Wij hopen dat Hollywood snel een goede afspiegeling maakt van vrouwen. Dat er evenveel vrouwen als mannen in een film of op tv te zien zijn en dat we goed worden neergezet. 

Wat vind jij van dit nieuws? Vind je het ook belachelijk? Of vind je het een beetje overdreven?

Bron: refinery
Bron beeld: reporters