Lifestyle

Angelina Jolie en haar moedige beslissing

Angelina Jolie heeft laatst een dubbele borstamputatie ondergaan om het risico op borstkanker te verminderen. Wij vinden dit een heldhaftige beslissing van haar! Ze is een ware inspiratiebron geworden voor vrouwen, juist omdat ze er zo openlijk over praat. Er gaan nu ook geruchten dat zij van plan is om een preventieve operatie te ondergaan om haar eierstokken te laten verwijderen vanwege haar familiegeschiedenis met eierstokkanker. Lees snel verder voor meer details!

Het is niet niks om de beslissing te moeten maken of je een dubbele borstamputatie wil ondergaan. Angelina heeft heel goed nagedacht en uiteindelijk heeft ze dus voor haar gezondheid gekozen. Ze had namelijk 87% kans op borstkanker met een variatie op het gen BRCA1, wat ze bij zich draagt. De kans op borstkanker is nu nog maar 5%. Angelina heeft het een tijd geheim kunnen houden, ze begon namelijk al op 2 februari aan de medische ingreep. Toch besloot ze om met haar verhaal naar buiten te treden met haar ingezonden stuk in de New York Times. Hierdoor is zij zowaar een inspiratiebron geworden voor veel vrouwen die met deze soortgelijke situatie te maken hebben. Ze laat zien dat ze een prachtige vrouw is, en na de dubbele borstamputatie is zij nog steeds een prachtige en sterke vrouw.

Angelina
Bron: Reporters.be

De actrice heeft de ingreep voornamelijk voor haar kinderen gedaan. “Nu hoeven ze niet meer in angst te leven dat ze hun moeder kunnen verliezen aan borstkanker.” Haar eigen moeder heeft namelijk bijna 10 jaar lang gestreden tegen kanker en overleed al op 56-jarige leeftijd. Ze had nog de kans om de eerste van haar kleinkinderen vast te houden, maar haar andere kleinkinderen heeft ze helaas nooit zien opgroeien.

Angelina zou nu ook van plan zijn om haar eierstokken preventief te laten verwijderen om zo het risico op eierstokkanker te verminderen. Ze heeft namelijk ook een verhoogde kans op eierstokkanker door het BRCA1 gen wat zij nog bij zich draagt. Wij zijn benieuwd hoe groot de kans op eierstokkanker precies is voor Angelina en of ze de operatie daadwerkelijk zal ondergaan. Wij vinden het in ieder geval erg moedig van haar en goed dat ze zo bewust voor haar gezondheid kiest!

{@module=postPoll id="24"}

Bronnen: eonline.com, ad.nl, nu.nl